Klopp om det lugna transferfönstret

Bild till nyheten Klopp om det lugna transferfönstret
Jürgen Klopp har med sina senaste kommentarer om Liverpools transferaktivitet gett en förklaring till varför det varit lugnt på värvningsfronten.

Liverpool presenterade värvningen av Ibrahima Konate från RB Leipzig tidigt under sommaren. Sedan dess har det varit tyst. Det har cirkulerat många rykten, men ännu har klubben suttit lugnt i båten trots att många som följer dem hävdar att det finns behov av förstärkningar både på mittfältet och i anfallet.

För några dagar sedan sa Jürgen Klopp att de håller koll på marknaden och att någonting fortfarande kunde hända innan fönstret stänger. Nu har han gett en intervju med norska TV2 där han förklarar situationen.

– Det är sommar, transferfönstret är öppet, då förväntar sig alla några värvningar. Vi får se vad som händer, säger tysken.

– Man måste göra förändringar (i truppen) då och då, men det måste finnas plats för att göra det. Vi vill inte ha fler spelare. Om någonting händer någonstans kan det leda till att någonting annat händer, men det hade inte varit smart att addera fler spelare nu.

Klopp fortsatte genom att nämna många spelare som redan finns i truppen, så som Harvey Elliott på mittfältet, Divock Origi, Xherdan Shaqiri och Takumi Minamino i anfallet. 

– Om man går igenom truppen, vill man ha en ny ytterback? En ny målvakt? Vi har redan bra spelare här, jag har säkert glömt att nämna någon. Om man vill köpa bra spelare så måste man lägga stora pengar. Vi behöver inte göra det eftersom vi redan har spelare i truppen. 

Rapporteringen kring Liverpools transferaktivitet denna sommar har handlat mycket om att det måste till försäljningar innan de kan värva och tolkar man Klopps kommentarer så verkar det vara precis vad han säger nu fast med lite andra ord.

– Vi är ett bra fotbollslag, det är allt jag vet. Jag vet inte vilka som kommer att vara bäst. Det finns några klubbar som har möjligheten att ge sig in i det (titelracet). Vi ska göra vårt för att vara med och slåss om titeln.

– När man ser vad de andra lagen gör på transfermarknaden blir det tydligt att även de har stora ambitioner. Men vi är fortfarande här och ska göra vårt bästa.

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer