Motståndarkoll: Norwich

Bild till nyheten Motståndarkoll: Norwich
På lördag kickar Premier League-säsongen igång för Liverpools del. Första uppgiften blir ett bortamöte med nyuppflyttade Norwich.

Nu är det nära. På fredag inleds Premier League-säsongen 2021/22 med en match mellan Brentford och Arsenal. Liverpool kliver in i handlingarna på lördag när de reser till Carrow Road för att ta sig an Norwich, laget som tog sig tillbaka till den engelska högstaligan genom att vinna the Championship i imponerande stil. Nedan följer en summering av kanariefåglarnas försäsong och transferaktivitet. 

Precis som förra gången Norwich var i Premier League tränas de av Daniel Farke, tysken som hyllats för sin förmåga att få sitt lag att spela en fartfylld och underhållande fotboll, men samtidigt kritiserats för bristen på resultat på högsta nivån. Han har varit i klubben sedan 2017 och vunnit the Championship två gånger men åkt ur högstaligan på sitt enda försök.

När det gäller spelartruppen har de tappat en av förra säsongens allra bästa spelare i form av Emiliano Buendia, argentinaren såldes till Aston Villa för £33M efter att ha gjort 15 mål och 17 assist på 39 framträdanden. Tre spelare - Alex Tettey, Marco Stiepermann och Örjan Nyland - lämnade klubben gratis i sommar.

Todd Cantwell och Max Aarons, två spelare som visade framfötterna under lagets senaste sejour i Premier League, är kvar i truppen. Likaså skyttekungen Teemu Pukki.

De har förstärkt laget genom värvningar av mittfältaren Milot Rashica från Werder Bremen, Pierre Lees-Melou från Nice och Ben Gibson från Burnley. Angus Gunn är tillbaka och stärker målvaktsuppsättningen. Den unge och mycket lovande Chelsea-mittfältaren Billy Gilmour har anslutit på lån.

Hur har försäsongen sett ut för Farkes manskap? På grund av den pågående pandemin tvingades de, som så många andra lag, göra förändringar av sina planer med kort varsel, men de har lyckats anordna fem träningsmatcher. De besegrade King's Lynn Town med 3-1, Lincoln med 1-0, Huddersfield med 2-0 och Gillingham med 5-0 innan de åkte på en 3-0-förlust mot Newcastle i genrepet inför ligapremiären.

Lagets bäste målskytt under försäsongen blev anfallaren Adam Uche Idah med sina fyra fullträffar. 

Genrepet mot Norwich kantades av icke optimala förberedelser då sex spelare missade matchen då de behövde isoleras till följd av ett virusutbrott inom klubben. Stjärnan Cantwell missade även han matchen, men på grund av en fotskada. 

– Han har skadat ankeln. Vi röntgade den och det såg inte allt för illa ut, vi får vänta och se hur det utvecklar sig, sa Farke om sin mittfältares skada inför matchen mot Liverpool enligt talkSPORT.

Lördagens match spelas på Carrow Road, en arena Liverpool har goda minnen från. På de fem senaste bortamatcherna mot Norwich har The Reds kammat hem fem segrar. Det brukar på målrikt också - segrarna har kommit med resultaten 3-0, 5-2, 3-2, 5-4 och 1-0.

Arenan har en kapacitet på 27 000 och Liverpool har tilldelats 2669 biljetter på bortasektionen.

Källa: Thisisanfield.com, Liverpoolfc.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer