Hendo förklarar beslutet att knäböja

Bild till nyheten Hendo förklarar beslutet att knäböja
Lagkapten Jordan Henderson förklarar varför spelarna kommer att fortsätta att knäböja inför matcherna även denna säsong.

Premier League meddelade nyligen att samtliga lag i ligan kommit överens om att fortsätta att knäböja inför matcherna under säsongen 2021/22 för att fortsätta kampen mot rasism.

Liverpool har nu bekräftat att både herr- och damlaget kommer att fortsätta med gesten som varit en del av rutinerna inför avspark sedan juni förra året. Jordan Henderson har kommenterat beslutet.

– Å alla Liverpoolspelares vägnar vill jag säga att vi med glädje kommer att knäböja i Premier League den här säsongen och vi välkomnar beslutet som Premier League fattade förra veckan, säger Henderson enligt Liverpoolfc.com.

– Det har pågått en ogrundad debatt om varför fotbollsspelare fortsätter att göra detta, det borde inte finnas någon debatt kring detta. Det är väldigt simpelt - vi protesterar mot rasism.

– Frågan borde inte vara varför vi gör det utan varför vi inte skulle göra det? Det här är nödvändig respons på ett problem som vi vet existerar och som vi vet inte bör fortsätta. 

– Så jag är stolt över mina lagkamrater när vi knäböjer och jag kunde inte ha varit stoltare över att vara lagkapten för den här klubben när våra supportrar applåderade åt oss när vi gjorde det. 

– Det är bara genom att göra vad som är rätt och göra det tillsammans som vi kan få till positiv förändring och just därför kommer vi fortsätta att knäböja.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer