Bild till nyheten Brewsters första balja – debut för mini-Carra
Tisdagskvällen blev händelserik för ett gäng spelare med kopplingar till Liverpool.

I oktober ifjol köpte Sheffield United loss Rhian Brewster för hela £23,5M.

Först igår kväll gjorde han sitt första mål för "The Blades".

21-åringen gjorde matchens enda mål mot Carlisle United i första omgången av Ligacupen och utsågs till matchens lirare. Brewster borde nog ha gjort ett par till, enligt rapporterna, men han har åtminstone krossat den förhatliga nollan i målkolumnen.

* * * * * *

20-årige anfallare Paul Glatzel är som bekant utlånad till Tranmere Rovers och på tisdagskvällen presenterade han sig på Prenton Park när han stod för en fin framspelning till Sam Foley i mötet mot Oldham i Ligacupen.

Han lirade även snyggt fram till ett annat mål, som dock blev avblåst för offside.

Glatzel, som gjorde 28 mål för Liverpools juniorer säsongen 2018/19 och därefter haft det jobbigt med upprepade skador, hamnade dock på den förlorande sidan och blev dessutom något av en syndabock.

Oldham hämtade nämligen upp 0-2 till 2-2 och vann efter straffavgörande. Gamle Liverpoolbekantingen Jay Spearing satte sin, men både Glatzel och Peter Clarke brände sina från elvametern.

Innan straffsparkarna kunde Glatzel ha blivit matchhjälte, men Oldhammålvakten avvärjde friläget.

* * * * * *

Jamie Carraghers grabb, James, tvingades lämna Liverpools akademi redan som 14-åring 2017 och skrev istället på för Wigan Athletic.

Igår kväll fick han sin debut i ligacupmötet mot Hull då han hoppade in i den 74:e minuten. Matchen slutade dock 1-1 och Hull tog sig sedan vidare på straffar.

18-årige "Mini-Carra", som precis som farsgubben spelar mittback, skrev för övrigt sitt första professionella kontrakt med Latics förra veckan.

* * * * * *

Vi avrundar med Steven Gerrards och Glasgow Rangers blytunga uttåg i Champions League-kvalet mot Malmö FF.

Matchen började på bästa sätt för Rangers, då förre Liverpoolyttern Ryan Kent spelade fram till Alfredo Morelos i den 18:e minuten. Och än mer lovande såg det ut när motståndarnas Bonke Innocent blev utvisad.

Men trots en gubbe mer i andra halvlek så var det MFF som fick sista ordet genom två mål av den inlånade kroaten Antonio Colak. Jon Dahl Tomassons Malmö gick därmed vidare med totalt 4-2.

Efter matchen var Gerrard, med rätta, fly förbannad över insatsen.