Klopp efter sista träningsmatchen

Bild till nyheten Klopp efter sista träningsmatchen
När Jürgen Klopp mötte pressen efter träningsmatchen mot Osasuna diskuterade han lagets insats, Andy Robertsons skada och konkurrensen i truppen.

Liverpool avslutade träningsspelandet med en 3-1-seger mot Osasuna. Takumi Minamino öppnade målskyttet innan Roberto Firmino fyllde på med två fullträffar. 

Nedan följer en summering av Jürgen Klopps presskonferens efter matchen:

# Om lagets insats:

– Första halvlek var fantastiskt bra på flera olika sätt. Först och främst försvarade vi oss väldigt bra på andrabollarna. Osasuna spelade på ett lite annorlunda sätt med längre bollar jämfört med igår, så det blev fler sådana situationer. Vi hade många avslut så de hade många insparkar. Jag gillade hur vi stod formerade i de situationerna, hur vi vann tillbaka bollen och spelade den framåt i högt tempo, sa tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Bobby löpte fantastiskt bra och Taki och Kaide erbjöd mycket till vårt spel med sin snabbhet. Vårt mittfält gjorde det bra, Ox var riktigt het, Fabinho kontrollerade det hela tillsammans med de andra grabbarna ute på planen.

– Presspelet med Bobby och Oxlade var väldigt bra, det är så det ska se ut. Backlinjen samarbetade bra. Målen vi gjorde var otroliga. Vi kunde ha gjort mål tidigare efter Ibous fantastiska pass till Taki, han lyckades inte göra mål då men satte nästa chans. Det finns inte mycket att klaga på. 

– Det var lite tuffare i andra halvlek, men vi sa till grabbarna att kontrollera matchen lite mer. 

# Om Andy Robertsons status:

– Jag vet inte riktigt, men jag tror att vi hade tur. Det kunde ha varit mycket värre. Vi såg bilderna, det såg inte bra ut. Men jag tror att vi hade tur, det kommer inte att dröja allt för länge. Jag vet inte riktigt om det blir före eller efter landslagsuppehållet. Det känns väldigt bra att ha Kostas i truppen, även Owen Beck. 

# Om Oxlade-Chamberlain:

– Jag har känt Ox så länge nu. Det var tydligt vad han behövde - en hel försäsong. Detsamma gäller många av spelarna. För Taki var det här hans första riktiga försäsong med oss, det var första gången Ox hade en hel försäsong med oss. Det är till stor hjälp för alla spelarna. 

– Jag tror att Ox spelade i sex av träningsmatcherna, Taki likaså. Man kan se hur mycket det hjälper. Detsamma gäller Naby, det är väldigt viktigt. Vi behöver det här, nu har vi en svår uppgift att välja en startelva till matchen mot Norwich. Vem vill man lämna utanför efter dessa två matcher? Det är så det ska vara. Förhoppningsvis kan de hålla sig skadefria och pressa varandra under hela säsongen. 

# Om den stundande premiären:

– Först och främst hoppas jag att alla spelare kan hålla sig skadefria, vi kommer att behöva dem under säsongen. Jag är inte känd för att vara negativ, men jag hoppas att det kan fortsätta så här, att vi kan fortsätta ha publik på plats på arenan, man kunde se hur det inspirerade laget både igår och idag. 

– Det är bra för folket, det är bra för spelarna. Det gör det hela mycket roligare och lättare att njuta av, det blir så mycket mer känslor. Det är så mycket mer passion på och utanför arenan. Ja, jag är väldigt exalterad inför den nya säsongen, helt klart.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer