​Rapport: Röd uppvisning på Anfield

Bild till nyheten ​Rapport: Röd uppvisning på Anfield
Liverpool avslutade träningsspelandet med en säker 3-1-seger mot Osasuna. Utöver den imponerande lagprestationen var det positivt att se Thiago Alcantara och Jordan Henderson göra sina första minuter denna försäsong.

Det var en något trevande start på matchen där Osasuna med en intensiv press skapade problem för Liverpool. Under de första tio minuterna skapade inget av lagen några hetare chanser än ett par långskott som lämnade mycket att önska.

Matchens första riktigt farliga målchans kom efter tretton minuters spel när Ibrahima Konate frispelade Takumi Minamino med en fantastisk passning, men anfallaren fick inte till något klockrent avslut och Perez i Osasunamålet kunde rädda.

Minamino skakade av sig missen snabbt - bara två minuter senare slog Fabinho en passning in bakom backlinjen till japanen som avlossade ett skott, denna gång hade han lite tur på sin sida då avslutet styrdes in i mål via en försvarare och 1-0 var ett faktum.

Liverpool utökade sin ledning i 21:a minuten efter ett mönsteranfall: Kostas Tsimikas och Minamino kombinerade sig fram efter vänsterkanten vilket gav greken en möjlighet att slå in ett hårt och precist inlägg till Roberto Firmino som från nära håll kunde stöta bollen i mål till 2-0. "Si Señooor" skanderade Anfield-publiken.

Redan en halvtimme in i matchen gjorde Jürgen Klopp sitt första byte: Curtis Jones åkte på dubbla smällar, först en smäll i revbenen och sedan mot ansiktet. Mittfältaren lämnade plats för Ben Woodburn. Det såg inte ut att vara allt för allvarligt för Jones, men med ligapremiären bara dagar bort var det säkert en säkerhetsåtgärd från tränarstaben att byta ut honom.

Efter att ha inlett något svajigt tog Liverpool över matchen helt och hållet. Osasuna fick knappt låna bollen när The Reds sökte sitt tredje mål för kvällen. Alex Oxlade-Chamberlain var inte allt för långt ifrån att utökade sitt lags ledning när han drog till med ett distansskott knappt 40 minuter in i halvleken, men Perez stod för en fin räddning. I nästa anfall försökte mittfältaren på nytt, men denna gång blev skottet rejält misslyckat.

I 42:a minuten kom 3-0-målet: Ben Woodburn startade anfallet med en öppnande passning till Minamino på vänsterkanten som hittade in till Firmino i straffområdet, brassen tog visade prov på teknik och självförtroende när han tog ned bollen på bröstet innan han petade in bollen i mål.

Inför den andra halvleken byttes Divock Origi in mot Kaide Gordon.

Liverpool fortsatte att vara det betydligt bättre laget efter pausvilan, Osasuna hade stora problem att få tag i bollen och skapa någonting på offensiv planhalva.

Efter en knapp timmes spel genomfördes ett trippelbyte. Fabinho, Firmino och Joe Gomez lämnade plats för Thiago, Leighton Clarkson och Rhys Williams. Thiago fick därmed sina första minuter denna försäsong.

Ett sällsynt Osasuna-anfall i 70:e minuten ledde till en reducering för spanjorerna. Kike Garcia nådde högst på ett inlägg från vänster och nickade in 3-1 bakom Caoimhin Kelleher.

Direkt efter reduceringen kom ytterligare byten från Liverpoolbänken - lagkapten Jordan Henderson - som fick chansen till sitt första framträdande sedan han skadade sig mot Everton i februari - och Owen Beck byttes in. Minamino och Tsimikas lämnade planen. Henderson möttes av en stående ovation från Anfield-publiken.

Med tio minuter kvar att spela byttes Neco Williams och Ibrahima Konate ut. Connor Bradley och Ben Davies äntrade planen.

Även om den andra halvleken inte var lika händelserik som den första så var det ändå tydligt att Liverpool var det bättre laget. Sett över hela matchen var det många spelare som imponerade, särskilt Kostas Tsimikas, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain och Roberto Firmino, den sistnämnde som verkligen visade upp sig för Jürgen Klopp efter Diogo Jotas mål mot Athletic Bilbao. Frågan är vem som får förtroendet längst fram på lördag.

Det var också härligt att se hur stabilt mittbacksparet Ibrahima Konate och Joe Gomez var. Konate visade prov på fina passningsfötter och Gomez visade inga tecken på att han skulle vara ringrostig efter sin långa skadefrånvaro.

Prestationerna under gårdagens match mot Athletic Bilbao och Osasuna ikväll är lovande inför lördagens Premier League-premiär mot Norwich på Carrow Road.