– Väldigt nöjd med insatsen

Bild till nyheten – Väldigt nöjd med insatsen
Bortsett från Andy Robertsons skada var Jürgen Klopp nöjd med träningsmatchen mot Athletic Bilbao. På presskonferens efter matchen pratade han om lagets insats, Harvey Elliotts mångsidighet och morgondagens match mot Osasuna.

Liverpool fick nöja sig med 1-1 mot Athletic Bilbao, men det fanns många positiva aspekter med matchen: publiken var tillbaka på Anfield och periodvis presterade The Reds iögonfallande anfallsfotboll som gott och väl kunnat rendera i fler mål än ett.

På presskonferensen efter matchen gav Jürgen Klopp sin syn på matchen.

– Det var ett bra träningspass. Det är viktigt att få 90 minuter i benen under en försäsong. Det här var nog det mest intensiva passet vi haft, det syntes på spelarna. Men under de första dryga 50 minuterna tycker jag att laget levererade en toppeninsats. Vi var inspirerade av publiken, sa han enligt Liverpoolfc.com.

– Det verkade som att de 42 000 supportrarna som var på plats har saknat att se oss spela, grabbarna tog del av den känslan och levererade en otroligt bra första halvlek - det var fartfylld och bra fotboll med hög press där vi vann tillbaka bollen ofta och spelade direkta passningar framåt. Mycket av det jag såg idag var bra. 

– Under våra bästa perioder måste vi hitta vägar att göra fler mål, eftersom vi inte gjorde det idag stod det bara 1-0. Sedan tycker jag att Bilbao förtjänade sitt mål. Det var en lite oturlig situation, vi blev lite passiva i den perioden av matchen. Det var lite onödigt, om man måste vila så gör man det med bollen inom laget, det bästa sättet att spela sparsamt på är att hålla i bollen och låta de andra löpa, men det gjorde vi inte.

– Jag är mer än nöjd med stora delar av matchen, om Robbo inte hade skadat sig så hade jag varit fantastiskt glad, men nu är glädjen lite dämpad, såklart.

Redan imorgon, måndag, är det dags för match igen. Då står Osasuna för motståndet.

– Ingen av de som startade idag kommer att vara involverade imorgon. Men vi har fortfarande ett bra lag med många duktiga spelare. Vi har bara duktiga spelare här. Caoimhin Kelleher kommer att stå i mål och framför honom kommer det att vara en riktigt stark backlinje, ett rutinerat mittfält och ett spännande anfall. 

– Vi vill se samma saker som vi såg här, vi vill se vår fotboll. Så som vi spelade idag vill jag att vi ska spela imorgon också. Det ska vara möjligt även med andra spelare. Förhoppningsvis ser vi samma sak i samma tröjor fast med andra spelare som bär dem.

Harvey Elliott stod återigen för en imponerande insats. Han startade på mittfältet men avslutade matchen som en av de tre anfallarna. 

– Han kan spela på mitten, men som ni såg så kan han även spela högre upp. Mo klev in centralt och Harvey spelade till höger. Det var då han sköt bollen i ribban. Han kan spela på olika positioner, det råder det inga tvivel om. 

– Under försäsongen har vi spelat honom i en lite djupare roll för att han ska vara mer involverad i spelet. Han har gjort stora framsteg. Om Harvey kan hålla sig skadefri så kan fotbollsvärlden vara väldigt glad. Jag gillade hans prestation idag, jag är nöjd med hans prestationer och hans attityd under hela försäsongen. Det är bra för både oss och honom själv.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer