Rapport: Oavgjort mot Athletic Bilbao

Bild till nyheten Rapport: Oavgjort mot Athletic Bilbao
Supportrarna var tillbaka på Anfields läktare och gav spelarna en energiinjektion som var särskilt tydlig i den första halvleken där Liverpool flög fram. Tempot sjönk dock efter paus och de röda fick nöja sig med oavgjort i deras näst sista träningsmatch inför ligapremiären.

Det var fantastiskt att lyssna till ett nästan fullsatt Anfield sjunga You’ll Never Walk Alone inför avspark - som man längtat efter publiken!

Att supportrarna var tillbaka märktes ute på planen då matchen inleddes med en helt annan intensitet än i de andra försäsongsmatcherna som spelats i sommar.

Athletic Bilbao hittade in bakom Liverpools backlinje vid ett par tillfällen under de första tio minuterna, de lyckades dock inte hitta rätt med sista passningarna in i straffområdet.

Liverpool tog sedan ledningen efter 13 minuters spel: Naby Keita utnyttjade ett slarvigt uppspel från Bilbaos backlinje, hittade in till Sadio Mané i straffområdet som förlängde passningen till Diogo Jota som med ett kliniskt avslut i det bortre hörnet gjorde 1-0 och kunde möta Anfieldpublikens jubel för första gången sedan övergången från Wolverhampton förra sommaren.

Bara några minuter senare kunde Jota sånär utöka ledningen efter att Mané spelat loss Mohamed Salah med en lång svepande krossboll, Salah hittade över till Jota som var helt fri vid den bortre stolpen, men avslutet blev något misslyckat vilket tillät en försvarare att rensa undan bollen på mållinjen.

Liverpool fortsatte att hålla ett högt tempo i spelet och hotade spanjorerna gång efter annan. Mané såg ut att ha gjort matchens andra mål när han frispelades och satte bollen i nät, men linjemannens flagga höjdes och målet godkändes inte.

Även om The Reds dominerade matchen var Bilbao farliga i sitt kontringsspel, de borde ha kvitterat efter en dryg halvtimmes spel när Inaki Williams hittade Sancet med ett lågt inlägg - anfallaren missade dock mål från nära håll.

En mycket underhållande halvlek avslutades med en trist händelse. Andy Robertson skadade ankeln i en duell och blev liggandes. Han tvingades halta av planen med stöd av två personer ur den medicinska staben. Det såg inte bra ut med ligapremiären blott en vecka bort. 

Owen Beck byttes in inför den andra halvleken som Robertsons ersättare.

Åtta minuter in i andra halvlek kvitterade Athletic Bilbao genom Berenguer som kunde sätta 1-1 i öppet mål efter att Williams, med en tunnelpassning, spelat in bollen i straffområdet förbi Joel Matip till Sancet som i sin tur hittade fram till en fristående Berenguer.

Tempot i matchen sjönk något efter pausvilan men de röda var fortsatt det bättre laget. Mané kom mycket nära att ge sitt lag ledningen efter fint förarbete av Keita, men anfallarens skott gick rakt på målvakten från nära håll.

I 72:a minuten gjorde Jürgen Klopp två byten - Rhys Williams ersatte Virgil van Dijk och Ben Woodburn kom in istället för Jota. Woodburn tog plats på mittfältet och Harvey Elliott tog klivet upp i fronttrion.

Elliott stod sedan för en mycket fin aktion när han dribblade sig in i straffområdet från högerkanten och avlossade ett skruvat skott som tyvärr tog i ribban - mycket nära ett drömmål av den unge talangen.

Med sju minuter kvar att spela byttes Jake Cain och Tyler Morton in. Keita och Elliott lämnade planen.

Det blev inga fler klara målchanser i matchen som slutade 1-1. Den första halvleken var mycket imponerande från Liverpools sida, men defensiven lämnade i stunder mer att önska. Fronttrion Salah, Jota, Mané ser ut att vara i fin form inför nästa veckas ligapremiär och 18-årige Elliott fortsätter att visa varför han ska ha en plats i truppen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer