Pep summerar försäsongslägret

Bild till nyheten Pep summerar försäsongslägret
Pep Lijnders har skrivit sin sista text för försäsongen där han ger inblick i lagets förberedelser inför säsongsstarten.

Under försäsongens gång har Jürgen Klopps högra hand, Pep Lijnders, skrivit dagboksliknande inlägg på Liverpoolfc.com. Ligapremiären mot Norwich kommer allt närmare och Lijnders har kommit med en sista text där han reflekterar över lagets träningsläger.

"Idag skriver jag mitt sista inlägg i dagboken från träningslägret då vi förbereder oss för att resa hem till Liverpool," inleder Lijnders.

"Jag vill börja med att rikta ett stort tack till alla för ert stöd och era reaktioner gentemot dessa texter. Anledningen till att jag gick med på att göra detta var eftersom det var någonting jag kunde göra för er supportrar, förhoppningsvis har jag gett er lite mer insyn i hur vi har haft det tillsammans under dessa veckor i Österrike och Frankrike."

"Dessa fyra veckor har varit fantastiska och jag tror att det var välbehövligt för oss, att få vara samlade så här lång tid. Det har gått väldigt snabbt, men jag har njutit av varje minut. En trupp som denna är en manager och tränares dröm. Som Jürgen ofta säger, försäsongen är till för att lägga en grund, för att komma i bästa möjliga form och skapa en sammanhållning i laget. Det tycker jag vi har lyckats med. Vi använder tiden för att jobba med vår fotboll; Jürgen Kallar det för en trampolin in i säsongen."

"Ni kunde se mot Bologna att våra idéer börjar att komma till liv ute på planen. När man gör förändringar i laget så ser man hur det växer, men det är endast när vi gör rätt saker på regelbunden basis som de nya idéerna faktiskt blir användbara."

"Fyra veckor, dubbla träningspass, upprepande av samma budskap. Våra spelare har tagit till sig information och uppvisat en stark vilja att utvecklas. Det är ingen raketforskning vi jobbar med, men det är viktiga delar."

"Vi har enorm respekt för hur våra spelare har hanterat dessa fyra intensiva träningsveckor. Sammanhållningen växer sig allt starkare och alla essentiella element som krävs för att vinna fotbollsmatcher blir bättre. Det vi har fokuserat på att utveckla har blivit mycket bättre."

"Allt handlar om laget. Laget kommer först i alla lägen. Det handlar om ett kollektiv. Det är det som gjort oss till vilka vi är. Den regeln går inte att förhandla om. Inom vårt system är allt möjligt men utanför är ingenting möjligt. Vi vill ha spelare med en glöd inom sig. Vi vill att hela laget ska acceptera att vi skriver på ett ettårskontrakt tillsammans - under ett år ger vi allt vi har, tillsammans, mot ett och samma mål. Vi vill bli det lag ingen vill möta, ett lag som kan vinna mot de bästa lagen. Varken mer eller mindre än så."

"I och med att vi haft en längre försäsong kan vi dra ett streck över förra säsongen. Detta är en nystart. En ny chans att ge allt vi har tillsammans med de som är med oss. Vi gillar utmaningen. Det är just därför vi har välkomnat Ibou in i laget så som vi har gjort - han är en av oss nu. Vår medicinska stab måste jobba hårt, vårt idrottsvetenskapliga center måste jobba hårt, våra tränare måste jobba hårt. Lyckas man med den utmaningen kan man få en bra säsong att bli en fantastisk säsong."

"Låt mig säga såhär. Man kan inte värva press och kontringspress. Man kan inte värva sammanhållning. Man kan inte värva vår anthem eller våra supportrar. Vi är annorlunda. Vi vet vad vi vill. Det handlar om kollektivet, stämningen i laget är vad som kommer att göra skillnaden. Vi har talang, vi har erfarenhet, vi har ett LAG - det är vad managern har förmedlat till spelarna."

"Vi strävar efter en mentalitet där vi ser varje kommande match som en final. Ben Fogle (föreläsare) gav perfekta exempel på hur man kan skapa en sådan mentalitet. Om man tänker på ett visst sätt kan man skapa rutiner lättare. Både i livet och inom fotbollen så är det rutiner som gör att en person eller ett lag kan prestera regelbundet. Under försäsongen har vi jobbat mycket med tanken: "Vad vill vi uppnå?" - hur och varför? Jürgen kallar vårt spel för organiserat kaos - talang, snabbhet, finess, allt detta men organiserat."

"Under dessa fyra veckor har vi kunnat fokusera på fotbollen och på att skapa rätt stämning i laget. Grabbarna har varit otroliga. Förra säsongen fick vi en anledning till att hitta nya vägar. Det är bra. Det handlar inte om att bestiga Mount Everest, vilket vi i och för sig gjorde enligt Jürgen. Det handlar om att hitta tillbaka, det var den tuffa delen, men vi nådde fram. Men vi fick slita för det. Det är då man kan bli bättre. Man lär sig som allra mest när man upplever toppar och dalar, vilket vi gjorde. Vi lärde oss mycket som vi kan använda under nästa säsong."

"När Jürgen höll ett lagmöte i fredags var budskapet att vi skulle tro på varandra fullt ut."

"När jag skriver det här så står jag här med två enormt talangfulla spelare efter det nämnda mötet medan Fabinho och Bobby spelar pingis. Kaides (Gordon) första match var hans höjdpunkt under detta läger, den andra matchen var ännu bättre eftersom det var supportrar på plats. Han lärde sig mycket om sitt positionsspel i pressen. Det är en intensitet som han inte känt av tidigare. Det bortdömda målet var hans värsta stund, det är jag säker på. Kaide pratar med Trent och Robbo medan jag skriver. Våra två ytterbackar ligger i soffan och ger honom råd."

"En annan höjdpunkt var att Harvey (Elliott) har fått dra på sig den röda tröjan igen. Han har lärt sig hur man ska reagera och agera i olika typer av situationer. Förlusten mot Hertha var inte rolig för honom. Men vi är starka tillsammans. Det har dessa två grabbar känt av. Både de unga och äldre spelarna har varit otroliga."

Lijnders avslutar med att tacka staben som varit en del av träningslägret och självklart alla supportrar innan han avslutar med en hälsning:

"Vi ses snart på Anfield - arenan ingen klubb i världen kan värva."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer