Fokus på fasta situationer

Bild till nyheten Fokus på fasta situationer
Pep Lijnders berättar att ett fokusområde under sommarens försäsong varit frisparkar, hörnor och straffar.

Försäsongen lider mot sitt slut - om bara en vecka kickar Liverpool igång säsongen med en bortamatch mot Norwich. 

Truppen har varit samlad i snart fyra veckor för att förbereda sig inför tävlingssäsongen och som vanligt har Jürgen Klopp och Co. kört hårt med sina spelare med tuffa dubbelpass med stort fokus på de fysiska aspekterna. Taktik och specifika detaljer i spelet har självklart också varit regelbundna inslag på träningsplanen. Assisterande tränare Pep Lijnders lyfter fram fasta situationer som ett område de har jobbat mycket med.

"En tanke vi har haft är att vi vill bli bättre på fasta situationer. Frisparkar, straffar och hörnor. Vi träffade Niklas och Patrick från Neuro11 för tre år sedan. Vi ville samarbeta redan då, allt var i ordning, men pandemin satte stopp för det. Jürgen och jag tror verkligen på dessa killar och deras koncept. Vi tror på den kunskap de bidrar med," skriver Lijnders i en kolumn för Liverpoolfc.com.

"Förhoppningsvis kan vi bli mer jämna på det här området. Med tanke på att bortamålsregeln är borttagen så kommer fler matcher att avgöras på straffar. Vi såg också i EM, som i så många andra turneringar, att fasta situationer kan vara avgörande. Det har alltid varit och kommer alltid att vara så. Tillsammans med Patrick och Niklas har vi fått till en helt ny typ av precisionsträning. Kommer det att betala sig? Jag tror det."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer