Thiago har siktet inställt på premiären

Bild till nyheten Thiago har siktet inställt på premiären
Thiago Alcantara har hämmats av en lättare skada sedan han anslöt till träningslägret, men han hoppas vara redo för spel till ligapremiären mot Norwich.

Thiago Alcantara anslöt till The Reds försäsongsläger förra veckan men har inte tränat för fullt på grund av en lättare skada. 

I en intervju med Liverpoolfc.com ger mittfältaren en uppdatering kring sin fysiska status.

– Jag inledde förra säsongen med lite problem med min hamstring, ett problem som uppstod för länge sedan. Jag var aldrig helt fri från smärta under säsongen och under avslutningen började jag känna av det mer och mer. När jag sedan spelade för landslaget så kunde jag inte maxlöpningar i alla lägen, säger Thiago.

– Så under försäsongen har jag tillsammans med den medicinska staben jobbat för att bli kvitt den smärtan. Jag har tränat både individuellt och med laget. 

– Det blir bättre och bättre. Jag hoppas kunna vara redo för första matchen för säsongen. Vi har mycket tid att träna. Jag har tränat individuellt både när laget har tränat eller vilat. Jag har tillräckligt med tid för att bli skadefri. Det är en lång säsong och i vissa lägen måste man vara lite självisk och säga: "OK, stanna upp lite för kunna bli så fit som möjligt för att kunna hjälpa laget." Jag kommer allt närmare att vara hundra procent redo att komma tillbaka.

– Försäsongen har varit väldigt bra. Staben har gjort ett mycket bra jobb, även med aktiviteter som pingisturneringen. Vi har haft möjligheten att komma varandra närmare, prata om mer personliga ämnen. Det har varit bra att spendera den här tiden tillsammans.

Mittfältaren var inte redo för spel i de två matcherna mot Bologna, men han tog plats på bänken för att följa matcherna på nära håll.

– Jag ville vara så nära laget som möjligt. Jag kunde inte vara ute på planen, men jag var med vid sidan av den. Det var bra att lyssna på managern under matcherna.

Thiago hade inte någon optimal debutsäsong i Liverpool då han smittades av Covid-19 tidigt och sedan missade flera månader på grund av en skada. Mot slutet av säsongen hittade han dock formen och var en starkt bidragande faktor till lagets fina resultat i de avslutande matcherna.

– Jag är aldrig nöjd med mina insatser, jag vill alltid göra mer. Det minsta vi kan göra är att göra det vi gjorde för att ta de där segrarna mot slutet. Vi behövde bara fortsätta kämpa på grund av situationen vi befann oss i. Vi var inte nöjda, så vi kämpade för att kunna bli så nöjda som möjligt. Nu startar vi om från noll och vill vinna allt igen.

Spanjoren ser fram emot att få spela inför ett fullsatt Anfield när säsongen startar.

– Jag hade chansen att spela inför supportrarna i sista matchen av säsongen. Det var inte fullsatt, men det var ett bra smakprov på vad publiken på Anfield kan bidra med. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer