– Han är en otrolig talang

Bild till nyheten – Han är en otrolig talang
James Milner hoppas med sin erfarenhet kunna hjälpa Harvey Elliott att spela en betydande roll för Liverpool under den kommande säsongen.

Harvey Elliott har tagit med sig den fina formen han uppvisade i Blackburn förra säsongen in till Liverpools försäsong. 18-åringen har fått mycket speltid i träningsmatcherna och imponerat från sin offensiva mittfältsroll.

Det har under sommaren spekulerats i ett eventuellt nytt utlån för den unge talangen, men James Pearce skrev idag i The Athletic att Elliott kommer att stanna. 

Rutinerade James Milner, som själv slog igenom i ung ålder, berättar i en intervju med Liverpoolfc.com hur han stöttat tonåringen.

– Han är en ung grabb med bra självförtroende och rätt inställning, så han behöver inte så mycket guidning. Men när han behöver det så kan vi förhoppningsvis leda honom i rätt riktning, det gäller alla spelare, säger den vice lagkaptenen.

– Han är en otrolig talang och jag ser framför mig att han kan spela en stor roll den här säsongen. Vi ska ge honom all hjälp han behöver för att han ska finna sig tillrätta. Med rätt stöd kanske han inte behöver upprepa samma misstag som jag gjorde. 

– Om jag kan hjälpa honom att undvika sådana misstag så går han en framgångsrik framtid till mötes med tanke på vilken talang han besitter.

Elliott är fortfarande den yngste spelaren någonsin att debutera i Premier League när han blott en månad efter sin sextonårsdag fick speltid för Fulham. Utvecklingen har fortsatt för engelsmannen som gjorde sju mål och elva assist på 40 framträdanden. Milner imponerades omedelbart när han tränade tillsammans med Elliott för första gången.

– Han är en klasspelare, jag såg det första gången jag tränade med honom, man förstod direkt hur bra han är. Han är trygg med bollen, har en bra blick för spelet och är en duktig dribbler.

– Det är tufft för honom att komma tillbaka efter att ha varit borta förra säsongen, att vänja sig vid vårt sätt att spela. Det är annorlunda jämfört med många andra lag. 

– Jag tycker att han har gjort det bra under försäsongen, ju fler minuter han får desto närmare kommer han ta sig en plats i laget.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer