Keita ska ingenstans i sommar

Bild till nyheten Keita ska ingenstans i sommar
Naby Keita trivs bra i Liverpool och har Jürgen Klopps fortsatta stöd. Om inget oväntat händer blir han kvar i klubben under kommande säsong, det hävdar journalisten James Pearce.

Naby Keitas Liverpoolkarriär har aldrig riktigt tagit fart. När han värvades till klubben sommaren 2018 var han höjd till skyarna efter att ha dominerat i Bundesliga, men stora skadeproblem har hämmat hans framfart i Premier League.

Sedan mittfältarens ankomst har Liverpool spelat 163 tävlingsmatcher. Keita har endast varit tillgänglig för spel i 106 av dem, fått speltid i 76 matcher och endast spelat 90 minuter vid 13 tillfällen, enligt statistik från Goal.com.

Keitas stora skadeproblem och oförmåga att hitta toppformen har lett till spekulationer om en försäljning. Jürgen Klopp tror dock fortfarande att mittfältaren kan lyckas i Liverpool, det menar The Athletics James Pearce.

– Så länge det inte sker en helomvändning så kommer Keita att stanna. Han har sett väldigt bra ut under försäsongen. Den stora frågan är om han kan hålla sig skadefri och visa vad han är kapabel till på regelbunden basis, konstaterar Pearce.

– Jag kan förstår klubbens tankegång. Han kostade £52,75M. Om de skulle försöka sälja honom i sommar, på en Covid-drabbad marknad, skulle de få vara nöjda om de fick £15M. Det hade inneburit en stor förlust och Klopp har fortfarande en genuin tro på honom.

– Keita själv har inte visat något intresse för en flytt. Han trivs i Liverpool och vill bevisa vad han kan.

– Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till 2023, men om han imponerar den här säsongen kommer han att vara värd mycket mer nästa sommar jämfört med denna sommar. Han kanske till och med kan spela till sig ett nytt kontrakt. 

– Den här säsongen är det verkligen nu eller aldrig för honom, avslutar Pearce.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer