Klopp nöjd efter segrarna

Bild till nyheten Klopp nöjd efter segrarna
Liverpool vann båda matcherna mot Bologna. Jürgen Klopp var särskilt nöjd hur målen kom till och lagets effektiva presspel.

Den första matchen mot Bologna slutade 2-0 efter mål av Diogo Jota och Sadio Mané, därefter såg Takumi Minamino till att skjuta hem segern i match nummer två.

Det var en glad Jürgen Klopp som pratade med Liverpoolfc.com efter matcherna.

– Det känns bra. Jag gillade hur vi gjorde våra mål eftersom våra motståndare tappade bollen lätt, eller inte lätt, vi tvingade fram det. Sedan spelade vi riktigt bra fotboll mot ett defensivt inriktat lag, jag såg många saker jag gillade, konstaterade tysken.

– När vi behöll bollen, höll tempot i passningsspelet och fick dem att löpa så såg det riktigt bra ut. Jag gillade rytmen vi spelade med. Det gäller även den andra matchen. När man skapar chanser måste man göra mål, vi hade fler chanser än antal mål, men det målet Taki gjorde mål efter Shaqs passning var väldigt fint. 

– Som sagt, vi kunde ha gjort fler mål med straffen och så vidare, men det är inga problem. Så länge ingen blev skadad, vilket verkar vara fallet just nu, så var det 60 bra minuter för många, 45 minuter för en del och 15 minuter för andra, det var precis vad vi ville få ut idag. Jag är väldigt nöjd.

I perioder i båda matcherna imponerade Liverpool med sitt höga presspel.

– Ni kan tänka er att vi jobbar mycket med just det. Vi pratade om det efter förra matchen, det stämmer inte alltid. Det är inte troligt att man vinner bollen i sådana ytor, men det är fortfarande rätt sak att göra. Man tvingar fram misstag och om de inte gör några misstag måste man pressa dem på andra håll för att vinna bollen där. 

– Det kanske inte alltid kan vara endast en pass innan man gör mål, men det gör inget om man spelar två eller tre passningar heller. När man sätter press på ett lag kan man själv göra det man vill medan motståndarna inte kan det. Det är en viktig aspekt i en match - om man känner sig säker eller osäker. Det var vad vi försökte få fram idag med ett bra resultat. 

– Jag har ingenting negativt att säga egentligen. Jag såg många bra prestationer.

Kostas Tsimikas var en av planens bästa spelare i den andra matchen. Takumi Minamino imponerade även han med ett fint mål och en bra prestation i det stora hela.

– Kostas var riktigt, riktigt bra idag, det måste jag säga. Det var bara 45 minuter, men det var bra. Owen Beck spelade 15 minuter vilket också var bra. Taki har haft en bra försäsong, så är det verkligen, sa Klopp.

– Det var härligt att se Shaqs kvaliteter också. Våra mittbackar fick mer speltid, ni kunde se Joey slå längre bollar för att byta kant i spelet, det är ett bra verktyg. Det innebär att vi kanske kan vända spelet snabbare. 

– Vi måste vänja oss vid att spela tillsammans igen och se till att vara redo för säsongsstarten. Vi förbereder oss inte bara för Norwich, vi förbereder oss för hela säsongen, så vi får se hur spelarna känner sig nästa vecka. Vi har två matcher kvar att spela, jag ser verkligen fram emot dem. Jag hörde att det nästan är slutsålt. Vi öppnade upp 75 procent av läktarna om jag minns rätt, det blir den bästa atmosfären vi spelat med på 18 månader eller så. 

– Det ska bli så kul, jag hoppas att de som ska dit är lika taggade som oss. Nu ska vi spela de två matcherna, se hur vi ligger till och sedan ta det därifrån.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer