Rapport: Övertygande seger

Bild till nyheten Rapport: Övertygande seger
Liverpool dominerade från första till sista spark i den första matchen mot Bologna och kan räkna in en stabil 2-0-seger och ett lyckat pass där de skapade stora problem för sina motståndare med ett högt och effektivt presspel.

Det var en relativt intetsägande inledning av matchen - det tog några minuter att komma underfund med Liverpools färgkombination på matchstället med röda tröjor, svarta shorts och vita strumpor -  men det dröjde bara sex minuter innan The Reds öppnade målskyttet; Diogo Jota snappade upp ett slarvigt uppspel från Bologna-backlinjen, drev in i straffområdet och satte 1-0 med ett behärskat avslut förbi målvakten Skorupski.

Sex minuter senare bjöd Bologna på ytterligare ett mål - en passning i ett försök att undvika Liverpools höga press gick raka vägen fram till Sadio Mané som enkelt kunde passera målvakten och dubbla sitt lags ledning.

Liverpool var det klart bättre laget under de första 20 minuterna och behövde knappt agera på egen planhalva. Bologna hade enorma problem med den höga pressen från sina motståndare, vilket i stunder fick det att se ut som att det var ett träningspass med uttalat fokus på anfallsträning mot ett lågt stående försvar för Jürgen Klopps mannar.

Det var en kort halvtidsvila efter 30 minuters spel, men Liverpool kom ut på planen igen och fortsatte i samma tempo. Inom loppet av en dryg minut skapade de en dubbelchans efter ett fint inlägg från vänster signerat Andy Robertson, men varken Jota eller Mohamed Salah lyckades vara kliniska nog för att få bollen i nät.

I den 43:e minuten fick Virgil van Dijk lämnade plats för Rhys Williams. Strax därefter kunde Salah sånär utöka Liverpools ledning efter att han, Jota och Mané kombinerat sig framåt efter högerkanten och in i straffområdet, men skottet träffade ribban.

Med tio minuter kvar att spela fick Elliott lämna plats för Ben Woodburn.

Tempot sjönk något i de avslutande minuterna av matchen, men Bologna lyckades aldrig på allvar hota Caoimhin Kelleher i Liverpoolmålet. De hade dock en boll i nät efter ett lågt inlägg från vänster, men målet vinkades av för offside.

Det var upplyftande att se hur effektivt de rödas presspel var, ska man lyfta fram några individer så imponerade både Jota och Mané i offensiven medan Van Dijk på sedvanligt vis spred ett stort lugn i backlinjen under de dryga 40 minuter han var på planen.