Curtis: Vi ska vinna titlar igen

Bild till nyheten Curtis: Vi ska vinna titlar igen
Curtis Jones hoppas kunna fortsätta sin utveckling efter en säsong som han beskriver som enorm ur ett personligt perspektiv.

Mittfältaren Curtis Jones har under de senaste åren gått från en talangfull akademispelare till en etablerad spelare i Jürgen Klopps lag. Utvecklingskurvan fortsatte uppåt förra säsongen där han gjorde hela 34 framträdanden.

20-åringen hoppas fortsätta på samma spår säsongen 2021/22, det slår han fast i en intervju med Liverpoolfc.com.

# Curtis, hur viktig var förra säsongen för dig, hur stort steg framåt var det för dig?

– Det var en enormt viktig säsong. Jag fick spela mycket. Under en period var jag i elvan hela tiden, jag spelade i Premier League, Champions League och sedan Premier League igen. Den erfarenheten var bra för mig, det kändes bra och jag tog ett steg i karriären.

# Det var en utmanande säsong för laget på grund av skador och andra motgångar. Det ledde till att spelare fick spela i ovana roller, hur lärorikt var det för dig?

– Återigen, det var jättebra för mig. När jag spelade i akademin som yngre så var jag en offensiv spelare vars inställning var att hela tiden gå framåt för att försöka göra mål. Det ser annorlunda ut när man kommer högre upp. Jag vill fortfarande göra mål och assist, jag skulle inte säga att ska vara en stjärnspelare, men en spelare som försöker att avgöra matcher. En del av mitt spel som jag utvecklat är defensiven.

# Är det så att ju mer tid man spenderar med A-laget desto mer lär man sig om när man exempelvis ska spela en avgörande passning eller hålla bollen inom laget?

– Definitivt. Självklart är det så, om man gör ett misstag när man möter ett bra lag så straffas man snabbt. 

# Vilka matcher skulle du säga var dina bästa förra säsongen?

– Det finns några stycken, men på olika sätt. Det fanns en del matcher där jag behövde ha mer boll och vara mer delaktig - jag tror att det var mot Sheffield (United) där jag gjorde mål, mot West Ham kom jag in och gjorde en assist till Mo ganska snabbt.

– Om jag tänker tillbaka på matcherna i Champions League, när Diogo var i superform och gjorde mål hela tiden, då behövde jag anamma en lite annan typ av roll med större defensivt fokus. Jag, Gini och Hendo var en tight mittfältstrea som löpte mycket. Det var många olika typer av matcher och där jag hade olika roller.

# Appropå löpning, ni har löpt väldigt mycket under de senaste veckorna. Känner du dig i bra form inför säsongen som stundar?

– Det har varit tufft, men bra. Men jag tror aldrig jag tränat så mycket som när jag hade ledigt. Jag vet vad som krävs av mig nästa säsong, jag vet vad laget kräver, vad supportrarna och staben kräver, jag är förberedd för det.

# Är ni inställda på att bevisa att ni kan utmana i toppen av ligan och utmana i Champions League och de andra cuperna den kommande säsongen?

– Ja, definitivt. Även när det inte gick så bra för oss så kändes det som att våra motståndare var medvetna om vad vi kan göra och att vi kan vinna en match ur ingenting. Inför den här säsongen skulle jag helt klart säga att grabbarna är fullt fokuserade på att hitta tillbaka till toppformen för att vi ska kunna vinna matcher och titlar igen.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer