– Vår inställning är vi mot världen

Bild till nyheten – Vår inställning är vi mot världen
I sin senaste uppdatering från träningslägret pratar Pep Lijnders bland annat om stämningen på träningsplanen och resultatet i den årliga pingisturneringen.

Pep Lijnders har under försäsongens gång uppdaterat supportrarna på vad som händer i lägret via dagboksliknande texter på Liverpoolfc.com.

"Självklart är vad vi gör ute på träningsplanen det allra viktigaste när vi förbereder oss inför den nya säsongen, men vi har också haft lite gruppaktiviteter på hotellet," inleder Klopps högra hand sin senaste text.

"Det har varit rejält tävlingsinriktat på träningarna, vilket här härligt att se. Vi är i tredje fasen av vår försäsong nu och vi fortsätter jobba på vår mentalitet: "vi mot världen." Nu tar vi det match för match, steg för steg och fokuserar på vår process."

"Vi har fortsatt att ha tävlingar på träningarna, vi har tävlat de unga mot de gamla, det har varit toppen - men det pågår fortfarande diskussioner om domsluten! I en match måste man hantera många motgångar, vilket det förlorande laget inte lyckades med den här gången, det var iallafall vad Nat Phillips sa."

"Vi har också haft ett löppass där vi inkluderade en crossbar challenge. Det var en lagtävling, för att ytterligare förbättra lagsammanhållningen, där grabbarna skulle träffa ribban totalt fyra gånger per lag, med joggingskor på sig. Vi sa också att om någon spelare lyckades nicka bollen i mål efter att ha träffat ribban så skulle löpträningen vara över."

"Nat var den enda som tog av sig skorna när han skulle försöka - men han missade ändå. Curtis var ensam om att träffa, men han lyckades inte nicka bollen i mål. Om han hade lyckats hade de inte behövt löpa mer."

"Det var en fin stund när hela gruppen hejade på Ibou (Ibrahima Konate) när han sprang sin sista intervall på 1000 meter. Det visade hur bra han kommit in i gruppen. Alla sprang den sista kilometern så snabbt de kunde, men Mo och Sadio hann ikapp alla andra, vilka maskiner de är - otroligt."

"Thiago har börjat träna allt mer med laget. Han kom hit med en lättare skada, så det måste vi hantera. Det är kul att se att han snart är klar med sin rehab."

"Vi har haft några gäster som varit här och jobbat tillsammans med oss, ett företag vid namn Neuro11. Niklas och Patrick gjorde ett bra jobb med våra frisparks- och straffskyttar. De gav unika tips för att spelarna ska få rätt känsla och precision. De hjälpte också spelarna att hitta rätt mentalt och hur de ska glömma missar snabbt."

"Utanför planen har vi tränare spelat en padelturnering. Vitor och jag själv är fortfarande obesegrade och ser man till resultatet i förra matchen kommer det nog förbli så ett bra tag framöver."

"I tisdags spelade vi den årliga pingisturneringen på hotellet. Millie sa att han aldrig hade sett Bobby vara mer nervös, haha!"

"Återigen var Mo en välförtjänt vinnare, men hans lagkamrat Matt ska ha mycket beröm för att han kunde hantera pressen av att paras ihop med vår trefaldiga mästare. Det var härligt att se att det inte fanns någon i rummet som inte ville att han skulle vinna tillsammans med Mo. Jag kallar honom 'Matt Murray' nu."

"Caoimhin Kelleher och Lee Richardson gav dem en rejäl fight. Hela atmosfären kring turneringen blir bättre för varje år. Robbo och Mick var nog grabbarnas favoritlag, det var eftersom att Mick hade tränat hela dagen då han inte ville svika Robbo."

"Mick är ansvarig för att alla våra rum och tillhörigheter saneras. Han är en fantastisk kille som passar bra in i gruppen. Sedan pandemin bröt ut har han rest med oss överallt."

"Jamie och hans team var också med i turneringen, de är våra säkerhetskillar, de ser till att allt är säkert och går enligt plan. Ni ser dem aldrig, men de är alltid där. Det är ännu en grupp bakom laget som är fantastisk. Att de var med och spelade var roligt eftersom man fick se en annan sida av dem, men jag tror att vi alla är glada över det faktum att de är bättre på att sköta säkerheten än att spela pingis..." 

"I måndags hade vi besök av Ben Fogle som höll en inspirerande föreläsning för oss. Han gav några fantastiska exempel på hur saker faktiskt är möjligt att genomföra och att det är hjärnan som kontrollerar allt, det var allt från att simma med krokodiler till att korsa Atlanten. 'Vi alla måste bestiga vårt egna Everest' var ett av hans citat. Filosofiskt, men sant."

"Medan jag satt och skrev den här texten så kom Jürgen in och det första han sa var att det nederländska hockeylaget på damsidan (landhockey i OS) hade vunnit. Vi har pratat en del om dem under turneringens gång. 'total hockey' skämtade jag. Det är kul att se att hårt arbete lönar sig. Jag vill gratta dem och önska lycka till i finalen mot Argentina."

"För oss har det varit positivt att se att Trent, Fab och Ali har skrivit på nya kontrakt. Det är viktigt att vi får mer tid tillsammans för att fortsätta den här LFC-resan."

"Ju närmare säsongsstarten vi kommer desto mindre tid har jag att skriva, men jag vill att ni ska veta att vi är på rätt väg och att vi ser fram emot att träffa er på Anfield," avslutar Lijnders.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer