– Ska ge allt för att hjälpa laget

Bild till nyheten – Ska ge allt för att hjälpa laget
Alisson Becker har förlängt sitt kontrakt till 2027. Nu har han siktet inställt på att hjälpa laget att bli titelvinnande igen.

Efter att ha kritat på ett nytt kontrakt satte sig Alisson Becker ned med klubbens reportrar för att diskutera sina känslor och målsättningar.

– Jag behövde inte fundera länge. Vi har byggt något speciellt här under de senaste tre åren, jag litar på klubben och klubben litar på mig, säger brassen till Liverpoolfc.com.

– Jag och min familj är väldigt glada här. Mina barn trivs i England, det är ett annorlunda land (jämfört med Brasilien), men de växer upp i det. Vi trivs jättebra här. Jag är mycket glad över att kunna fortsätta jobba hårt här. Det var ett beslut som jag fattade med glädje.

– Ju äldre man blir desto viktigare blir det det att tänka på familjen när man fattar sina beslut, men det gäller att vara professionell också. Rent professionellt är det här också det bästa beslutet för mig, precis som det var när jag kom hit. Under min tid här har jag vunnit titlar med det här fantastiska laget, den här otroliga gruppen. Jag har utvecklats som spelare och människa. Ray, vår team manager, sa en gång till mig: "Happy wife, happy life." Min fru trivs väldigt bra i England, hon är glad för våra barns, min och hennes egen skull. Vi har hittat en mening med livet här och jag är otroligt glad över att fortsätta bära den här tröjan.

Alisson får frågan om det gäller att hålla två människor glada i livet - frun och managern.

– Självklart. Men det är inte så svårt att göra managern glad, det gäller bara att fortsätta göra vad jag har gjort både på och vid sidan av planen. Man måste vara hängiven till laget. Det är svårare med min fru! Men jag har inga problem där heller.

Efter en tung fjolårssäsong hoppas målvakten på större framgångar framöver.

– Det är vår inställning. Jag litar på klubben, jag litar på alla som jobbar här. Jag tror att klubben litar på mig också, att jag kommer att fortsätta jobba hårt för att göra mitt bästa för laget. Jag ska ge 100 procent för att se till att laget vinner fler titlar under de kommande säsongerna. Säsongen som stundar är väldigt viktig för oss. Förra säsongen var tuff, det var mycket som hände i våra liv, men det har gjort att vi är ännu hungrigare efter framgång. Jag har höga förväntningar och kommer att göra allt för att vi ska uppnå våra mål.

– Förra säsongen var det mycket som hände, vi hade många skador och negativa händelser. Världen var på en sämre plats också, nu fortsätter det förhoppningsvis att gå åt rätt håll. Det var tufft, men jag tycker att vi hanterade det ganska bra. Vi höll ihop som lag på och vid sidan av planen. Jag var med om något som jag skulle säga är det tuffaste jag varit med om i livet, men jag kände bara kärlek från klubben. 

– Alla var på min sida, det gjorde att jag kände mig stark nog att fortsätta träna och spela. De avslutande tio matcherna var viktiga för oss eftersom det ledde till att vi nådde Champions League. Att sluta trea var inte vad vi ville inför säsongen, men i slutändan blev det ändå ett bra resultat.

Alissons pappa gick bort i vintras efter en tragisk drunkningsolycka, men på grund av pandemin kunde målvakten inte resa hem till sin familj i Brasilien. Under sommaren fick han dock chansen att göra just detta.

– Det var välbehövligt. Jag tror att det var två år utan att jag hade varit hemma. Under förra semestern kunde jag inte resa hem på grund av Covid. Nu var det ännu viktigare för mig att träffa min bror, min mamma, min mormor och alla vänner. Det var en kort period, men det var en härlig tid tillsammans med familje där jag kunde ladda upp batterierna.

Ett frekvent samtalsämne med familjen var det osannolika målet Alisson gjorde mot West Bromwich i slutet av säsongen.

– Haha! Alla pratade om det. Det var det första de nämnde när de såg mig. Det var verkligen en galen händelse. Det var det galnaste som hände förra säsongen. Det var mycket som hände, men ingen hade nog förväntat sig att jag skulle göra mål!

Brassen återupprepar strävan efter framgång under de kommande säsongen.

– Vi måste sätta ribban högt. Vi vill vinna alla turneringar vi spelar i: Premier League, Champions League och de inhemska cuperna. Vi kan börja där. Men om man ska vinna måste man prestera ute på planen, vi ska ge allt vi kan för att lyckas.

Intervjun avslutas med en fråga om den mustasch Alisson hade under en period förra säsongen.

– Den var fin! Det är många som på Twitter och Instagram har bett mig om att skaffa mustasch igen. Kanske det. Vem vet? 

– Men det är inte för alla, om man vill ha mustasch så måste man ha en rejäl!


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer