Flera klubbar vill låna Davies

Bild till nyheten Flera klubbar vill låna Davies
Trots att Ben Davies varit i Liverpool i blott sju månader är hans framtid osäker. Blir han tillgänglig på marknaden sägs flertalet klubbar vara redo att agera.

Ben Davies värvades i januari in som en paniklösning på den försvarskris som uppstått till följd av skadorna på Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip. Engelsmannen fick dock inte göra ett enda framträdande i tävlingssammanhang under våren, vilket har lett till spekulationer om hans framtid på Merseyside.

Daily Mail-journalisten Dominic King rapporterar nu att tre klubbar har ett intresse av att låna Davies inför den kommande säsongen. Klubbarna det rör sig om är Celtic, Bournemouth och Sheffield United, de sistnämnda ska ha kontaktat Liverpool med en förfrågan om ett lån men fått nej till svar.

Under dagen har journalister som Neil Jones (Goal) och Paul Gorst (Liverpool Echo) skrivit att klubben är beredd att låna ut Davies, men anledningen till att "Blades" anbud nobbades var att Liverpool inte ville gå med på att skriva in en klausul om att göra övergången permanent nästa sommar.

Om mittbacken blir kvar i Liverpooltruppen lär han gå ännu en period utan speltid till mötes med tanke på att Van Dijk, Gomez och Matip är tillbaka, Konate har anslutit samt att Nat Phillips och Rhys Williams gick före i kön i våras.

Om Liverpool ämnar behålla Davies kan en möjlig anledning till detta vara Premier Leagues regler om att det måste finnas åtta stycken "homegrown-spelare" i en 25-mannatrupp och Davies uppfyller kraven för att klassificeras som just homegrown. 

25-åringen lämnade försäsongslägret förra veckan av privata skäl och har inte återvänt till truppen som nu håller till i Evian i Frankrike.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer