– Jag känner mig som hemma här

Bild till nyheten – Jag känner mig som hemma här
Fabinho har förlängt sitt kontrakt med Liverpool till 2026. Nu hoppas han fortsätta sin utveckling för att kunna hjälpa laget till fler framgångar.

Efter att Fabinho skrivit på ett femårskontrakt med Liverpool satte han sig ned med klubbens reportrar för att kommentera nyheten.

– Jag är överlycklig över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, säger 27-årige Fabinho till Liverpoolfc.com.

– Samtalen har varit positiva från start, jag visste hela tiden vad jag ville göra - stanna här och fortsätta spela för Liverpool. Nu är allt officiellt och jag är jätteglad.

– Under de tre senaste säsongerna har jag trivts väldigt bra här. Jag har lärt mig mycket av managern, staben och mina lagkamrater. Vi har uppnått saker tillsammans och enligt mig är detta den bästa platsen att vara på för att fortsätta att utvecklas. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att uppnå stora saker.

Brassen menar att han känner sig hemma i Liverpool.

– Det är lite svårt att sätta ord på det, det är någonting man känner när man är på träningsanläggningen eller när man går runt i staden och möts av supportrar som bemöter dig med kärlek, de säger alltid snälla saker. Människorna inom klubben är väldigt speciella och vi har världens bästa supportar. Det är sådana saker som får mig att känna mig som hemma här. 

Det har gått tre år sedan Fabinho genomförde flytten från AS Monaco till The Reds. 

– Jag har utvecklat mitt spel, jag är mer erfaren idag, jag är 27 år gammal och när jag kom hit var jag 24. När man spelar på den här nivån är det naturligt att man utvecklas och lär sig. Jag vill inte stanna upp nu, jag vet att jag kan bli bättre och hjälpa laget att göra det ännu bättre. Jag ska ge allt för laget.

– Ända sedan jag kom hit har Liverpool varit någonting speciellt. Melwood var speciellt och nu har vi flyttat till AXA Training Centre, en otrolig anläggning, en av världens bästa. Som sagt: klubben, relationen med supportrarna, staden - allt betyder mycket för mig. 

– Varje gång vi spelar på Anfield så är det speciellt, jag ser verkligen fram emot att spela inför supportrarna igen, vi har saknat dem. 

Under sina år i klubben har mittfältaren jobbat på att förbättra sin kommunikation och sitt ledarskap ute på planen, något han vill bli ännu bättre på.

– Jag har blivit bättre på att kommunicera och leda, men jag vill bli ännu bättre eftersom det är ett sätt att hjälpa laget. För mig som mittfältare, eller om jag spelar i backlinjen, är det viktigt att prata med spelarna. Förhoppningsvis kan jag göra det ännu bättre framöver.

Fabinho är sedan några dagar tillbaka i Liverpooltruppen efter att ha njutit av en välförtjänt semester.

– Det känns härligt att vara tillbaka. Jag har saknat det här, att ta på mig den här tröjan, träna med grabbarna, allt sådant, jag har saknat allt vad en försäsong innebär, även det hårda fysiska jobbet. 

– På torsdag ska vi spela mot Bologna, förhoppningsvis kan jag få chansen att spela då, jag vet inte hur länge, men jag hoppas att jag kan få några minuter i benen.

– Jag gillar det här. Det är självklart härligt att få lite vila och få spendera tid med familjen, men man tänker hela tiden på klubben och laget, åtminstone lite grann. Jag tittade på några försäsongsmatcher, det var kul att se att grabbarna visade upp sina kvaliteter. Nu är jag tillbaka och kommer att jobba hårt, Premier League börjar snart.

Han hoppas kunna ge supportrarna någonting att fira under den kommande säsongen.

– Managern och tränarstaben pushar oss framåt eftersom de vet vilken kapacitet och kvalitet vi besitter. När det gäller mig personligen så vill jag vara så bra som möjligt för laget, jag vill vara en viktig spelare men också en ledare. Jag vill fortsätta lära mig av staben och spelarna.

– Med de spelare vi har så vet vi att vi kan ta oss långt i alla turneringar. Förra säsongen vann vi inga titlar så nu är alla väldigt sugna på att vinna och göra våra supportrar glada. Förhoppningsvis kan vi göra det den här säsongen.

– Jag vill tacka för supportrarnas stöd, att de alltid finns där. Jag ser fram emot att ni ska återvända till Anfield, vi har saknat er. Förhoppningsvis kan vi spela bra redan i träningsmatcherna när vi kommer tillbaka, avslutar Liverpools nummer tre.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer