Välbekant spelplats mot Bologna

Bild till nyheten Välbekant spelplats mot Bologna
Liverpools träningsmatcher mot Bologna kommer att spelas på en för spelarna bekant arena i form av Camille Fournier Stadium.

Jürgen Klopps mannar har spelat fyra träningsmatcher sedan förberedelserna inför säsongen 2021/22 startade. Motståndet har varit Wacker Innsbruck, Stuttgart, Mainz och Hertha Berlin och matcherna har slutat i två kryss, en seger och en förlust.

Klopp har i sina intervjuer betonat att det allra viktigaste i dessa matcher varit att ge spelarna en chans att hitta tillbaka till rytmen samt förberedda dem på den fysiska utmaning som väntar när tävlingssäsongen drar igång.

På torsdag får spelarna chansen att slipa på formen ytterligare när Bologna står för motståndet två gånger om i matcher som kommer att vara 60 minuter långa. Matcherna har avspark klockan 16:00 och 18:00 (svensk tid) och tränarstaben har beslutat att dela upp truppen i två så att de som är redo ska få chansen att få 60 minuter i benen. 

Nu står det klart på vilken arena matcherna ska spelas på: Camille Fournier Stadium, en arena som är välbekant för The Reds. Det är nämligen där de har spenderat de senaste dagarna sedan de lämnade Österrike för Evian i Frankrike. Arenan var även lagets bas under ett försäsongsläger 2018.

Efter matcherna mot Bologna reser Liverpool hem till England där de ska spela ytterligare två träningsmatcher - mot Athletic Bilbao (8 augusti) och Osasuna (9 augusti) - innan ligapremiären mot Norwich 14 augusti.

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer