– Kan uppnå mycket denna säsong

Bild till nyheten – Kan uppnå mycket denna säsong
Xherdan Shaqiri känner att Liverpooltruppen absolut har vad som krävs för att på nytt utmana om de största titlarna säsongen 2021/22.

Xherdan Shaqiri avslutade förra veckan sin ledighet och anslöt till Liverpools försäsongsläger. Det spekuleras mycket kring schweizarens framtid och han har själv sagt att han är redo för en ny utmaning

I en intervju med Liverpoolfc.com verkar han dock vara inställd på ännu en säsong i den röda tröjan.

– Det känns bra, jag är glad att vara tillbaka med laget igen. Jag ser fram emot en bra försäsong och en bra start på säsongen, säger Shaqiri.

– Vi som spelade EM eller Copa America anslöt senare, men jag har varit här några dagar nu och försöker att hitta formen till hundra procent. Jag har en bra känsla. 

Shaqiri och Schweiz hade en väldigt lyckad EM-turnering där de slog ut Frankrike på straffar i åttondelsfinalen innan de åkte ur mot Spanien i kvartsfinalen efter ännu en straffläggning.

– EM var väldigt lyckat för mig och hela landet. Vi uppnådde någonting historiskt, det var väldigt speciellt. Jag är stolt över det. 

Med sina mål i turneringen blev Shaqiri en av fyra spelare som gjort mål i de fyra senaste stora landslagsturneringarna. 

– Det visar mig att det hårda jobb jag lägger ned varje dag för mig och mitt land ger resultat. Jag är väldigt glad och stolt att lyckas med en sådan bedrift. Förhoppningsvis kan det fortsätta så.

– Nu ser jag fram emot en ny säsong med klubblaget och förhoppningsvis kan vi nå våra mål. Vårt mål är alltid att vinna, att utmana om titlar och ge allt ute på planen. Sedan får vi se vad som händer. Självklart kommer vi att ge allt för att försöka vinna.

Liverpools fjolårssäsong stördes av stora skadeproblem, dessutom fanns inga supportrar på plats för att stötta laget. 

– Vi hade några spelare som var borta på grund av skada, de är tillbaka nu vilket kommer att ge oss en boost. Supportrarna kommer också vara tillbaka tror jag, det kommer också att hjälpa oss i jakten på att nå våra mål, säger Shaqiri.

– Vi vet hur Anfield är när vi spelar där och hur mycket supportrarna pushar oss framåt. Vid så många tillfällen har vi vunnit matcher tillsammans med supportrarna - det är någonting alldeles extra. Det kommer självklart att hjälpa oss.

Shaqiri tror att truppen är tillräckligt bra för att utmana om titlar igen.

– Självklart. Vi har en grupp med massvis av kvalitet och bra karaktärer. Om vi ska lyckas så måste vi hålla ihop som lag, om vi kan göra det, ge allt med den talang vi har så kan vi uppnå mycket den här säsongen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer