​Då lottas CL-grupperna

Bild till nyheten ​Då lottas CL-grupperna
UEFA har bekräftat när lottningen inför nästa säsongs Champions League kommer att äga rum.

Då lottas CL-grupperna

UEFA har bekräftat när lottningen inför nästa säsongs Champions League kommer att äga rum.

Augusti är en fullspäckad månad för Liverpools del där försäsongen är inne i ett avslutande skede inför ligapremiären mot Norwich den 14:e. Ska klubben genomföra några övergångar måste även de ske innan månadens slut.

Nu står det klart 26 augusti blir ett datum att skriva in i kalendern, det är nämligen då grupperna till kommande upplaga av Champions League lottas. Turneringen drar sedan igång i september.

Liverpool är med i lottningsskålen efter att ha krånglat till sig en tredjeplats i Premier League förra säsongen trots de stora problemen på skadefronten. Jürgen Klopps lag är placerade i seedningsgrupp två och kommer alltså att ställas mot ett lag från seedningsgrupp ett, tre och fyra.

De två senaste säsongernas Champions League-spel har inte gått helt enligt plan med uttåg i åttondelen mot Atletico Madrid för två år sedan följt av en kvartsfinalsförlust mot Real Madrid i våras. Nästa säsong lär truppen ha siktet inställt på spel i Ryssland på St Petersburg stadion där finalen spelas i maj.

Så här ser seedningsgrupperna ut just nu, de kommer att vara kompletta när kvalificeringen till turneringen är slutförd:

Grupp 1: Chelsea, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern München, Inter, Lille, Sportin CP och Villareal.

Grupp 2: Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Sevilla och Man United.

Grupp 3: Porto, Ajax, RB Leipzig, Atalanta, Zenit.

AC Milan, Wolfsburg, Dynamo Kiev, Besiktas och Club Brugge måste vänta på att placeras i en seedningsgrupp tills kvalet är genomfört.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer