"Blades" intresserade av Elliott

Bild till nyheten "Blades" intresserade av Elliott
Harvey Elliott har imponerat under försäsongen och kan mycket väl komma att vara en del av truppen även när allvaret drar igång. Om ett nytt utlån blir aktuellt sägs Sheffield United vara mycket måna om att knyta till sig spelaren.

Efter en imponerande säsong på lån hos Blackburn med sju mål och elva assist på 40 framträdanden har Harvey Elliott fått chansen att imponera på Jürgen Klopp under sommarens försäsongsträning.

18-åringen är med sina 135 minuters speltid en av de spelare som fått spela allra mest i de träningsmatcher som genomförts så här långt. I matcherna har han opererat i en central mittfältsroll där han uppvisat fina kvaliteter som offensiv kreatör.

Enligt The Athletic har källor inom klubben meddelat att Elliott kommer att vara en del av Liverpooltruppen även när tävlingssäsongen startar, det ser alltså inte ut att bli något nytt utlån. 

Men i det fall att tränarstaben beslutar att ett utlån trots allt vore det bästa för Elliott, likt de gjorde väldigt sent i förra sommarens transferfönster, lär det inte vara svårt att hitta intresserade klubbar. Flertalet klubbar i The Championship ska ha varit i kontakt med Liverpool och den senaste i raden sägs vara Sheffield United.

The Sheffield Star skriver att "Blades" har gjort det klart för Liverpool att de är intresserade att låna spelaren om han tillåts lämna. Den nyligen nedflyttade klubben sägs anse att de sitter på ett trumfkort vid eventuell huggsexa om Elliotts tjänster då de anställt Slavisa Jokanovic som tränare, det var just Jokanovic som släppte fram Elliott under de bådas tid i Fulham. 

Tidningen hävdar att Liverpool väntas fatta ett slutgiltigt beslut om Elliotts framtid under nästa vecka när samtliga träningsmatcher är färdigspelade.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer