– Jag blir bättre för varje dag

Bild till nyheten – Jag blir bättre för varje dag
Leighton Clarkson är en av akademispelarna som fått chansen att träna tillsammans med seniortruppen under försäsongen. Mittfältaren menar att erfarenheten hjälpt honom att ta stora kliv i sin utveckling.

Den unge mittfältaren Leighton Clarkson har varit med på försäsongslägret ända från start och är en av fyra ungdomar som får stanna kvar i truppen även under den sista veckan på resande fot som spenderas i Frankrike.

Att få träna med stjärnorna i den röda truppen är något som verkligen gett effekt, menar 19-åringen.

– Jag känner att jag blir bättre för varje dag som går, säger han till Liverpoolfc.com.

– Det är både tack vare managern och spelarna. Att spela med bättre spelare gör att man utvecklas. Det känns som jag utvecklas varje dag. Den professionalism spelarna uppvisar, de är de spelarna de är av en anledning.

– Allt de gör utanför planen när det kommer till kost och förberedelser inför träning och matcher, det är otroligt att se. Jag har varit med och tränat med A-laget ganska länge, men att få vara med dessa spelare varje dag och verkligen lära känna dem, det händer inte ofta. Jag försöker att ta till mig av alla råd jag kan få.

Clarksons fjolårssäsong var en lyckad sådan där han fick träna regelbundet med Klopps lag, vilket ledde till en Champions League-debut mot Midtjylland i december.

– Jag känner att förra säsongen var precis vad jag behövde. Jag tränade med dem, managern gav mig självförtroende och sedan spelade jag matcher med U23-laget där jag tycker att jag gjorde det bra, säger han.

– När jag fick chansen att spela i Champions League så försökte jag bara att göra det bästa av den chansen, förhoppningsvis lyckades jag med det. 

Jürgen Klopp berättade nyligen i en intervju att det kommer att hållas en pingisturnering under veckan. Tysken lyfte fram Mohamed Salah och Oxlade-Chamberlain som favoriter eftersom de vann förra året, men hans högra hand, Pep Lijnders, har tidigare sagt att Clarkson är fantastiskt duktig på pingis, något som Clarkson själv håller med om.

– När jag kom hit så tänkte jag att jag är rätt bra på det här och att jag nog kan vinna mot vem som helst. Men Mo är på en helt annan nivå, han spelar i en egen liga. 

– Jag har sett Virg och Joe spela, de ser ut att vara duktiga men jag har inte mött dem ännu. Trent och Curtis är där uppe också. Det är nog vi sex som är de bästa, jag är nog fjärde bäst. 

– Igår spelade jag mot Trent i en ganska seriös match. Efteråt spelade han mot Mo och förlorade. Ett racket slogs sönder, så ni förstår hur viktiga matcher det är.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer