Konate: Intensiteten gör oss bättre

Bild till nyheten Konate: Intensiteten gör oss bättre
Tränarstaben kör hårt med spelarna under försäsongen. Ibrahima Konate medger att det är tufft samtidigt som han konstaterar att det hårda arbetet kommer att hjälpa laget framöver.

Nyförvärvet Ibrahima Konate gör sin första försäsong som Liverpoolspelare. Många spelare som spelat under Jürgen Klopp har vittnat om att det är rejäl hårdkörning när tysken förbereder sitt lag inför en ny säsong. Konate väljer att se positivt på intensiteten.

– Det är tufft, helt klart, men jag tänker inte så mycket på det. Vi är här, vi är ett bra och stort lag. Vi måste löpa och vinna de intensiva kamperna i matcherna. För att lyckas med det måste man träna hårt, men det hårda arbetet kommer att göra oss bättre, säger 22-åringen till Liverpoolfc.com.

Han berättar att de tuffa passen innebär att det inte är några som helst svårigheter att få en god natts sömn för att ladda batterierna.

– Jag sover väldigt bra, jag måste sova, jag har inget val! När jag går till sängen är jag så trött att jag verkligen måste sova, jag somnar omedelbart!

I den senaste träningsmatchen fick mittbacken ytterligare 45 minuters speltid tillsammans med sina nya lagkamrater.

– Jag är väldigt glad över att vara här med det här laget. Jag är glad att jag får chansen att göra mina första minuter i mitt nya lag. Jag har en bra relation med alla spelare i laget och det känns väldigt bra att vara här.

– Jag kan prata franska med några av spelarna, men jag kan också prata engelska, även franska. Det är lätt för mig att kommunicera med spelarna, det har jag inga problem med. 

Nästa chans till speltid kommer på torsdag då laget ska spela två matcher mot Bologna som båda kommer vara 60 minuter långa.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer