Ungdomar lämnar truppen

Bild till nyheten Ungdomar lämnar truppen
Ett gäng yngre spelare har lämnat seniortruppen inför de avslutande veckorna av försäsongen, det meddelar Pep Lijnders.

Liverpools trupp har varit i ständig förändring under sommarens försäsong. Vissa spelare har anslutit allt eftersom deras semester avklarats medan andra, så som Marko Grujic, Taiwo Awoniyi och Harry Wilson, har lämnat till följd av övergångar till andra klubbar.

The Reds befinner sig just nu i Evian i Frankrike och idag förväntas den brasilianska trion i form av Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino ansluta till truppen. Även Jordan Henderson kommer att ansluta inom en snar framtid. 

Att de flesta seniorspelarna nu är tillbaka i träning innebär att tränarstaben beslutat att skicka hem några av de yngre förmågorna som fått chansen att visa upp sig under de senaste veckorna. 

– Nu när Fabinho, Roberto och Ali ansluter till oss har vi beslutat att skicka hem några av våra yngre spelare till AXA Training Centre, säger assisterande tränare Pep Lijnders till klubbens officiella sajt.

– De har gjort ett positivt intryck på oss, både på och vid sidan av planen. Vi hade ett bra möte med dem där vi förklarade vårt beslut och summerade den här tiden. De bör inte se det som någonting negativt. De befinner sig i olika skeden av sin utveckling och att lämna plats för Roberto, Ali och Fabinho är ingen skam. 

Det är ännu inte bekräftat vilka spelare som fått beskedet att resa hem till Merseyside, men ser man till de brasilianska spelarnas positioner kan det röra sig om spelare som Harvey Davies, Marcelo Pitaluga, Tyler Morton, Jake Cain, Ben Woodburn eller Mateusz Musialowski.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer