Kabak kan bli tillgänglig gratis

Bild till nyheten Kabak kan bli tillgänglig gratis
Schalke 04 blir allt mer desperata att göra sig kvitt med Ozan Kabaks lönekostnad och kan komma att avsluta hans kontrakt i förtid. Liverpool Echo hävdar dock att Liverpool inte är intresserade även om mittbacken kan plockas in gratis.

Ozan Kabak spenderade andra halvan av förra säsongen i Liverpool, men när säsongen var till ända beslutade sportdirektören Michael Edwards med flera att klubben inte skulle nyttja möjligheten att köpa loss honom från Schalke 04 för £18M. 

Beslutet har försatt Kabak i en knepig situation då Schalke 04 har åkt ur Bundesliga och inte har råd att behålla honom på grund av hans lönenivå. Problemet är att ingen klubb visat tillräckligt stort intresse för mittbackens tjänster för att lägga ett bud. 

Den tyska klubben sägs vara så pass desperata att få bort den unge turkens tjänster att de kan komma att avsluta hans kontrakt i förtid och på så sätt göra honom tillgänglig på marknaden gratis. 

– Kabak värderas högt av Schalke men de måste göra sig av med honom eftersom de inte kan betala hans lön, så ser situationen ut, säger journalisten Constantin Eckner, som följer Bundesliga på nära håll, till Liverpool Echo.

– Kabak skulle ha återvänt till träning med Schalke vid det här laget, men de har sagt åt honom att ta längre semester för att hitta en ny klubb. Han kan träna om han vill, men det är ingen idé! Det är en underlig situation.

– För några månader sedan var tanken att han skulle stanna i Liverpool, han gjorde ett godkänt jobb under sina sex månader där när han spelade bredvid Nat Phillips. Men när de köpte Konate så förändrades situationen eftersom de också har tre mittbackar som återvänder efter skada.

– Därefter fanns en idé om att han skulle till Leicester eftersom Brendan Rodgers spelar med en trebackslinje och endast har fyra mittbackar just nu - att addera ytterligare en mittback hade varit rimligt. Förhandlingarna ledde dock ingen vart. Sedan började Schalke att förhandla med Crystal Palace, men de har köpt Joachim Andersen från Lyon så det blir nog ingen flytt till Palace (för Kabak).

– Det finns intresserade klubbar, men det har alltid slutat med att de hittar någon som attraherar dem mer. Kabak är fortfarande ute i kylan. 

– Schalke kanske till och med avslutar hans kontrakt innan augusti månad är slut så att han får tid på sig att hitta en ny klubb, men det är väldigt konstigt att han finns tillgänglig på marknaden utan att lyckas hitta en klubb, det är inte som att han försöker att få till en flytt till Real Madrid eller så!

Det är minst sagt en prekär situation som Kabak befinner sig i, men det återstår gott om tid av sommarens transferfönster som i England stänger 31 augusti. En sak är dock säker, det kommer inte att bli en comeback till Liverpool då Echo konstaterar att klubben inte är intresserade även om händelseutvecklingen skulle leda till att mittbacken finns tillgänglig gratis.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer