– Måste vara försiktiga med Van Dijk

Bild till nyheten – Måste vara försiktiga med Van Dijk
Jamie Carragher hoppas att Liverpool inte ställer för höga krav på Virgil van Dijk allt för tidigt efter den allvarliga knäskadan.

I träningsmatchen mot Hertha Berlin tidigare i veckan kunde Virgil van Dijk göra comeback efter nio månaders frånvaro. Mittbacken har tränat tillsammans med resten av truppen under försäsongen och allt tyder på att han är i gott slag, men ligapremiären närmar sig och det återstår endast fyra träningsmatcher innan allvaret drar igång igen. 

Ex-röde Jamie Carragher menar att Jürgen Klopp och Co. måste hantera Van Dijks speltid ur ett långsiktigt perspektiv.

– De måste vara försiktiga, men det tror jag att Jürgen Klopp kommer att vara, säger Carragher i en intervju med PA Media som återges av Thisisanfield.com.

– Jag tycker inte att vi ska förvänta oss att Liverpool ska vinna ligan automatiskt den här säsongen bara för att Van Dijk kommer tillbaka. Det var en väldigt allvarlig skada och han måste se till att han inte stressas tillbaka.

– Om han kommer tillbaka till sin högstanivå är han världens bästa mittback, vilket är vad Liverpool vill ha under de kommande fem eller sex åren, inte de kommande fem eller sex veckorna. Det är inte hela världen om han inte kan starta första matchen för säsongen, det gäller att se till att han är hundra procent redo så att han är i sådant slag att han kan genomföra fem eller sex år till i den absoluta toppen för Liverpool.

– Det kanske blir en lite försiktig start för Virgil innan han är tillbaka till hundra procent, men om han kan vara det redan till den första matchen så skulle alla vara överlyckliga. 

Klopp har under sommaren fått betydligt fler alternativ på mittbackspositionerna jämfört med förra säsongen eftersom även Joe Gomez och Joel Matip tagit sig tillbaka i träning och matchspel. Utöver det så har Ibrahima Konate köpts loss från RB Leipzig. 

– Jag är inte avundsjuk på Klopp när det gäller att välja mittbackspar till den första matchen. Just nu, om alla är tillbaka på sin högstanivå, så blir det nog Gomez och Van Dijk, men jag tror att det blir tufft för dem att nå dit med tanke på hur allvarliga skador de ådrog sig, säger Carra. 

– Vi får se om Konate kan slå sig in. Matip gör alltid bra ifrån sig när han får spela. Det blir ett tufft beslut, jag tror inte att samtliga mittbackar kommer att vara hundra procent redo, de kommer att behöva spela matcher för att återfå självförtroendet. 

På torsdag finns möjlighet för mittbackarna att få ytterligare minuter i benen då Liverpool planerat in två timmeslånga matcher mot Bologna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer