Vad ska hända med Sheyi Ojo?

Bild till nyheten Vad ska hända med Sheyi Ojo?
Ojo fick inte följa med på lägret i Österrike och tränar istället med U23-laget. Fem år efter den lovande debuten under Klopp har talangen svårt att hitta en ny klubb.

I januari 2016 debuterade 18-årige Ojo med ett inhopp i 73:e minuten då Liverpool låg under med 2-1 mot Exeter i FA-cupen. Två minuter senare hade han spelat fram Brad Smith som ordnade omspel.

I returen på Anfield curlade han vackert in 2-0-målet i krysset mot The Kop med sin känsliga vänsterfot. Se klipp nedan.

Jürgen Klopp beskrev yttern som en "fantastisk talang" och Ojo fick fler chanser under våren.

I hans andra match i högsta ligan, mot Stoke City, slog han ett perfekt inlägg som Daniel Sturridge knoppade in. Han fick också med sig målgivande mot Watford och Swansea och vi trodde nog alla att en superstjärna var i vardande.

Ryggproblem

Men sedan stannade Sheyi Ojos utveckling tvärt, mycket beroende på en efterhängsen ryggskada som han brottades med hela 16/17-säsongen.

Han står noterad för 13 matcher, ett mål och fyra assist.

Sedan dess har 24-åringen tvingats leva ett kringflackande liv i bland annat Fulham, Reims, Rangers och Cardiff. Mitt under denna period skrev han ändå på ett nytt kontrakt med Liverpool som binder honom till 30 juni 2023.

Trots förra säsongens succé i Cardiff valde Jürgen Klopp – till skillnad mot exempelvis Harry Wilson – att inte plocka ut Ojo till försäsongslägret i Österrike och han förpassades till att träna med reservlaget under Barry Lewtas ledning.

Det råder förstås ingen tvekan om att Liverpool vill sälja för runt £5-7M, men än så länge har inte en enda klubb anmält intresse.

Häromdagen fanns Ojo på planen när U23 slog Caernarfon Town med 6-0 och gjorde ett mål och bommade en straff.

Det har nu gått mer än fyra år sedan han gjorde sin senaste match under Jürgen Klopp och det är verkligen på tiden att 24-åringen hittar en ny klubb där han får möjlighet att blomstra.

Källa: liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer