Slipper straff för Super League

Bild till nyheten Slipper straff för Super League
Liverpool Football Clubs roll i den planerade "pengaligan" European Super League kommer inte att få några påföljder.

Klubben (läs ägarna Fenway Sports Group) slipper böter och straff för det chockartade försöket att starta upp European Super League i våras, meddelar de tre återstående tre Super League-klubbarna på fredagskvällen.

En internationell domstol i Luxemburg har beslutat att UEFA måste återkalla de straff och restriktioner som gavs till klubbarna som deltog i rättegången. UEFA blev till och med varnade att de själva kan dömas och drabbas av böter om de inte följer besluten.

Samma domstol som granskat fallet ska nu även granska en annan viktig sak som kan få stora konsekvenser.

Domstolen ska nämligen kontrollera UEFA:s ensamrätt inom den europeiska fotbollen, något som förväntas bli oerhört svårt att avgöra.

Det är ju väl känt att UEFA har monopol, men sportens unika ställning i samhället gör det till ett svårt dilemma.

I anmälan från de tre kvarvarande Super League-klubbarna Real Madrid, Barcelona och Juventus står det att UEFA:s ensamrätt sabbar fotbollens konkurrenskraft och att andra organisationer därför bör ha möjligheten att styra över sina egna turneringar.

De tre klubbarna skriver även att man kommer att fortsätta att försöka utveckla Superliga-projektet och att man är säkra på att det blir grönt ljus på sikt, eftersom man anser sig ha EU-lagarna på sin sida.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer