– Mitt fokus är att göra fler mål

Bild till nyheten – Mitt fokus är att göra fler mål
Alex Oxlade-Chamberlain var glad över sitt mål i 3-4-förlusten mot Hertha Berlin, men allra mest över att Virgil van Dijk och Joe Gomez gjorde sina första matcher på nio respektive åtta månader.

Liverpools nr 15 hade följande att säga om matchen och om sin nya roll:
– Bra och dåligt. Jag tycker att vi kontrollerade matchen under stora delar av tiden och spelade fin fotboll, men i de avgörande momenten gjorde vi några fel och var inte tillräckligt bra. De är ett bra lag och de straffade oss.

Förlusten kommer dock i skymundan av att Joe Gomez och Virgil van Dijk gjorde comeback efter sina svåra knäskador.

– Att se dem komma tillbaka samtidigt, det var helt suveränt. De har varit väldigt bra på träning och sett vassa ut. Nu håller de på att bygga upp formen och uthålligheten.

– Det är en enorm resurs för oss att de är tillbaka på planen, för de är båda stora karaktärer som betyder mycket för laget.

Ox fick också visa att han fortfarande har krut i dojorna. När Hertha-målvakten Alexander Schwolow boxade ut bollen i straffområdet drog 27-åringen till på volley.

– Jag känner mig fräsch och i form. Den stora skillnaden mellan match och träning är hur länge du spelar och intensiteten, samt temperaturen. Det måste vi vänja oss vid.

I fjol missade han stora delar av säsongen med en knäskada och det blev bara ett mål och ett assist på 13 matcher.

Under försäsongen har managern Klopp också valt att testa Ox i den så kallade Firmino-rollen.

– Mitt fokus är att bidra med fler mål, för jag tycker att vi skapar mycket i och runt straffområdet. Jag känner att jag kan leverera mål och det är definitivt något jag vill tillföra laget.

– Det är ny roll som jag tycker om. Det påminner om en offensiv mittfältsposition, men är lite annorlunda defensivt. Jag försöker att vänja mig, men jag anser att Bobby gör det bättre än någon annan i fotbollsvärlden.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer