– Härligt att ha dem tillbaka

Bild till nyheten – Härligt att ha dem tillbaka
Jürgen Klopp delar med sig av sina tankar kring Virgil van Dijk och Joe Gomez comeback, lagets insats mot Hertha Berlin och det kommande lägret i Frankrike.

Sadio Mané, Takumi Minamino och Alex Oxlade-Chamberlain blev Liverpools målskyttar i mötet med Hertha Berlin på Tivoli Stadium i Österrike, de tre målen räckte dock inte för att undvika försäsongens första förlust då tyskarna hittade nätet fyra gånger om.

– Det är försäsong. Jag föredrar att vinna fotbollsmatcher, men de mål vi släppte in idag kom av helt olika anledningar, säger Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com om känslan efter matchen.

– Vid det första målet så drog vi på oss en onödig frispark, sedan uppstod en svår situation, Caoimhin vet nog att han kunde ha gått ut, lite sådana saker. Vid det andra målet kom det ingen tackling från Kostas, bollen spelades in och de gjorde ett drömmål. 

– Sedan tog vi oss tillbaka i matchen. När vi började spela efter hur matchen gestaltade sig och inte enbart efter våra positioner så tog vi oss tillbaka och spelade riktigt bra. 2-2 i halvtid, allt lugnt. Sedan gjorde vi många byten. Jovetic kom in och vid inlägget så är Robbo där, men Curt måste vara det även han för att skapa ett läge två mot en för att sedan stoppa inlägget. När bollen är i luften är det svårt, en liten missbedömning av mittbacken. 

– Fjärde målet var en kontring. Vi hade några riktigt bra perioder, men vi måste bli mer kompakta i vårt spel. Vi har mycket att jobba på. Ibland är vi alldeles för långt ifrån varandra vilket tillåter dem att spela fotboll och då hittade vi inte riktigt den rätta känslan. Ox gjorde ett fantastiskt mål, våra mål var briljanta, vi kunde ha gjort fler. Det var en försäsongsmatch, som sagt.

När det återstod tjugo minuter av matchen fick både Virgil van Dijk och Joe Gomez göra efterlängtad comeback.

– Det var en härlig känsla. Det började bra och vi alla vet att deras fjärde mål är en situation som vi vanligtvis försvarar oss bra mot. Jag är inte helt säker men jag tror att Virg var borta i 260 dagar eller något sådant och det var inte många färre dagar för Joe, det är härligt att ha dem tillbaka. Detta var ett viktigt första steg.

På lördag lämnar truppen Österrike för att fortsätta förberedelserna inför säsongen 2021/22 i Evian i Frankrike.

– De flesta spelarna är tillbaka, när vi är i Evian kommer i princip alla vara tillbaka tror jag. Det är bra, då kan vi verkligen börja förbereda oss, få alla involverade. Sedan har vi en svår inledning mot Norwich borta, det är så det ser ut.

– De flög framåt förra säsongen, det gör de nog fortfarande, så vi måste vara redo för en fight - och jag såg glimtar av det här ikväll. Jag såg att grabbarna vill det här, det råder det inga tvivel om. Det var mycket som var bra, men att släppa in mål ska inte vara något alternativ, ikväll måste vi dock acceptera läget, avslutar Klopp.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer