Van Dijk: Arbetet slutar inte här

Bild till nyheten Van Dijk: Arbetet slutar inte här
Efter 285 dagars frånvaro var Virgil van Dijk tillbaka i spel igen i träningsmatchen mot Hertha Berlin. Mittbacken har på sina sociala medier tackat för stödet han fått under sin långa resa mot comebacken.

Virgil van Dijks fjolårssäsong avslutades redan i oktober då han skadade korsbandet efter en vårdslös tackling av Jordan Pickford i Merseysidederbyt på Goodison Park. 

Drygt nio månader senare är nederländaren tillbaka i speldugligt skick. Både han och Joe Gomez byttes in när det återstod tjugo minuter av träningsmatchen mot Hertha Berlin. Matchen slutade i en uddamålsförlust då resultatet skrevs till 4-3 i tyskarnas fördel, men det var mittbackarnas comeback som stal showen. 

Efter matchen skickade Van Dijk ut ett meddelande på sina sociala medier för att tacka för det stöd han fått under sin långa rehabilitering.

"För 285 dagar sedan startade jag resan mot att kunna spela igen," skriver han.

"Det är svårt att förklara hur det känns, men det är viktigt för mig att understryka att jag känner mig lyckligt lottad över att ha stöttats av så många fantastiska människor."

"Kirurgen, mina fysioterapueter, tränare och hela staben, de har stått i min ringhörna sedan första dagen. Mina lagkamrater har gett mig energin för att hålla huvudet högt. Fansen för deras kärlek, stöd och uppmuntran."

"Och viktigast av allt, min familj, utan dem hade jag inte varit densamma."

"Tack så mycket. Arbetet slutar inte här. Det har bara börjat. Vi fortsätter kämpa!"

Även Gomez passade efter matchen på att tacka de som hjälpt honom att ta sig igenom den tuffa tiden.

”Det är svårt att i ord beskriva hur tacksam jag är över att få dra på mig den röda tröjan igen. Jag har varit igenom en period där jag testats både fysiskt och psykiskt, en period som jag känner att jag inte klarat av att ta mig igenom utan stödet från de i min närhet.”

”Jag vill rikta ett särskilt tack till kirurgen, fysioterapeuterna och rehabiliteringsspecialisterna som guidat mig igenom detta - varje enskild individ vet hur tacksam jag är.”

”All kärlek till LFC-familjen för ert stöd och er uppmuntran, då menar jag staben och supportrarna.”

”Så till det viktigaste av allt, jag vill tacka min fru och min familj, ni är anledningen till att jag gör detta.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer