– Ser det som en chans att utvecklas

Bild till nyheten – Ser det som en chans att utvecklas
Nat Phillips ser konkurrensen med de återvändande mittbackarna som en ypperlig möjlighet att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Nat Phillips spelade en oväntad nyckelroll förra säsongen där han i de ordinarie mittbackarnas frånvaro gjorde vad som krävdes för att hjälpa laget till en tredjeplats i Premier League vilket säkrade en plats i nästa säsongs upplaga av Champions League.

Engelsmannen har för sina insatser mottagit hyllningar från tränare, lagkamrater och supportrar. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar Phillips hur han ser på berömmet.

– Jag har reflekterar över det lite grann, men jag har alltid haft inställning att inte övertänka i sådana här lägen, oavsett om det handlar om någonting positivt eller negativt. Man vill inte sväva iväg, säger han.

– Detsamma gäller efter en sämre match eller när det kommer till negativa aspekter, det gäller att inte koncentrera sig allt för mycket på det för att inte sänka sig själv. Det gäller att ha huvudet på rätt plats hela tiden.

Det har nu gått nästan tre veckor sedan Liverpool startade förberedelserna inför säsongen 2021/22. 

– Det känns bra. Vi har jobbat hårt under dessa veckor. Det har varit intensivt men det känns som att alla spelare är i bra som, personligen känner jag mig i gott slag. Vi njuter av att spela fotboll igen och att få ladda upp inför den kommande säsongen, säger Phillips innan han konstaterar att han aldrig känt sig i bättre form tidigare.

– Jag skulle säga att formen är på topp. Man vill alltid se till att komma i så bra form som möjligt under försäsongen så att man kan inleda den nya säsongen på rätt sätt. Det gäller att hålla en hög standard, det känner jag att alla spelare här gör.

För Phillips kommer konkurrensen om speltiden att vara rejält tuffare framöver då Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip alla är tillbaka i lagträning igen.

– Det är ingenting nytt inom fotbollen, det finns alltid en konkurrens om platserna. Det är självklart härligt att grabbarna är tillbaka, man kan lära sig mycket av dem, det försöker jag alltid att göra när jag ser dem spela eller när vi tränar tillsammans, säger mittbacken.

– Man måste se det som en chans att utvecklas. De är tre av världens bästa mittbackar, det hade varit dumt att inte ta chansen att lära sig nya saker genom att analysera hur de spelar. 

Efter två minimatcher mot FC Wacker Innsbruck och VFB Stuttgart samt en fullång match mot Mainz väntar ikväll en ny chans att jobba med både fysiska och taktiska aspekter när Hertha Berlin står för motståndet.

– När man spelar de första matcherna handlar det mest om att hitta tillbaka till rytmen, att vänja sig vid att spela matcher igen. Ju fler matcher vi spelar desto mer fokus läggs på prestationen och att spela som vi vill göra när säsongen drar igång. Vi hoppas att våra grundprinciper för hur vi vill spela sitter. 

– Nu när de första veckorna, där vi jobbat väldigt mycket med fysiken, är avklarade så är förhoppningen att vi ska kunna visa upp det vi tränat på i matchsituationer. Man blir allt mer redo rent fysiskt och vill bara fortsätta framåt, avslutar Phillips. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer