Miljöombyte ett måste

Bild till nyheten Miljöombyte ett måste
Liverpools träningsläger i alperna är inne på andra veckan, men truppen har nu bytt ort från Salzburg till Tirol. – Att byta omgivning är ett måste, säger Jürgen Klopp.

– Det var fint att vara i Saalfelden och Brandlhof för de levererade perfekta förhållanden för oss. Vädret var utmanade i perioder men vi kunde alltid genomföra träningarna och fortsätta att jobba på eftersom vi hade olika planmöjligheter. Det fungerade ganska bra, säger Jürgen Klopp.

I söndags tog hela truppen den två timmar långa turen västerut till Tyrolen och Tirol.

– Nu är vi här och vi har haft våra första pass på planen och det är också bra. Omgivningarna är otroliga. Alperna, fjällen, hoppbackarna, fantastisk! Det är vackert att titta på, men grabbarna är förstås här för att träna.

Miljöombyte ett måste

Eftersom truppen är tillsammans i hela 28 dygn i sträck säger Klopp att han var klar från början med att man inte kunde stanna på samma ställe under hela perioden.

– Det är viktigt för du kan inte alltid ha samma omgivningar när du jobbar så intensivt. Det är en utmaning för oss alla.

– Hittills har det fungerat ganska bra, men i dessa situationer, när många människor är så nära varandra så länge i en bubbla och inte kan gå ut och sånt, då kan det vara riktigt utmanande. Hittills har allt varit väldigt trevligt och jag hoppas att det kan vara de närmaste 13 dagarna också.

Givetvis är det en enorm skillnad mot för träningscentret hemma i Kirkby då spelarna kan åka hem och sova i sina egna sängar och träffa sina familjer. Och det är sällsynt att man tränar två pass om dagen.

Minnen från Tirol

Klopp har aldrig tidigare varit ute på ett så långt träningsläger som spänner över fyra veckor. Däremot har han fina minnen från Tirol.

– Jag var på ett träningsläger här 1987 med Eintracht Frankfurts U21-lag. Det minns jag, även om det är 33 år sedan. Otroligt! Men bortsett från alla andra sporter, om du åker skidor och vill göra det ordentligt, bör du åka till Österrike.

På torsdag kväll kl 20.20 träningsmatchar Liverpool mot Hertha Berlin på Tirol Stadion i Innsbruck.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer