– Salah har högsta prioritet

Bild till nyheten – Salah har högsta prioritet
Sex nyckelspelare har bara två år kvar på kontrakten. Av dessa har Mo Salah högsta prioritet.

Den 29-årige egyptiern har gjort 125 mål och 43 assist på 203 matcher sedan övergången från Roma 2017 och är ett av Liverpools bästa köp genom tiderna.

Inte undra på att klubbledningen är desperata efter att förlänga med skyttekungen.

Ytterligare fem har avtal som löper till den 30 juni 2023: Sadio Mané, Jordan Henderson, Roberto Firmino, Virgil van Dijk och Fabinho.

James Pearce och David Ornstein i The Athletic, två reportrar som följer klubben allra närmast, hävdar att det är viktigare att förlänga med van Dijk, Alisson och Fabinho än exempelvis kaptenen Henderson.

– Det är den brutala verkligheten för Liverpool, Michael Gordon och Michael Edwards. När de tittar på situationen tittar de på vem vi har framför oss som om tre, fyra eller fem år fortfarande kommer att vara nödvändiga för klubbens framgångar, säger James Pearce i ett samtal med sin kollega Ornstein.

– Det är därför kanske ingen överraskning att Alisson är först i kön just nu. Vi förväntar att avtalet förlängs inom de närmaste veckorna och detsamma gäller Fabinho. Han är 27 och närmar sig toppen av karriären och sedan kommer Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson.

I december gjorde Salah en uppmärksammad intervju med spanska AS där han uttalade sig att framtiden "ligger i Liverpools händer".

Det tolkades som det första tricket för att få ett nytt lukrativt avtal i en tid där de spanska storklubbarna inte har råd att köpa honom. Han är 29 år och då låg det ingen nytt förslag på bordet.

Enligt Pearce har Salah dock högsra prioritet.

– Och Mohamed Salah så klart. Liverpool är helt desperata efter att förlänga med honom, säger han.

– Dessa spelare har största prioritet för klubben just nu, men det ger dom också dilemman, för de har många spelare som gått in på sin två sista år av kontrakten. Det gäller att hitta den rätta balansen och åldersstrukturen, säger Pearce.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer