Inför tv-matcherna på tisdag!

Bild till nyheten Inför tv-matcherna på tisdag!
Träningsmatcherna mot FC Wacker och Stuttgart visas live på LFCTVGO. Trent Alexander-Arnold och Joel Matip är redo för comeback och Ibrahima Konaté får sina första minuter i Liverpooltröjan. Här följer en skaderapport från Klopp.

– Saken är att grabbarna inte är skadade längre, de är bara inte uppe på 100 procent ännu. Det är vanligt att det blir några tillbakaslag, men det har hittills inte varit några problem för Joe (Gomez), Virgil (van Dijk) eller någon annan. Alla är friska, konstaterar den 54-årige managern.

På tisdag spelar altså Liverpool sina första träningsmatcher. Först väntar en stängd 30-minutersmatch mot FC Wacker Innsbruck kl 18 (svensk tid) och kl 18.45 upprepas samma procedur mot Stuttgart. 

Därefter väntar en 60-minutersmatch mot Mainz på fredag.

LFCTVGO sänder live med start kl 17.00. Använd koden 2122GOFREE för att få en gratismånad!

– Det är ingen tvekan om att Joel Matip kan spela på tisdag. Trent ser också klar ut för mig, men jag ska prata med vår medicinska stab så får vi vet veta om det är för tidigt. Jag tror dock inte det, jag tror att han kan spela några minuter på tisdag.

Även nyförvärvet Ibrahima Konaté kan räkna med minuter.

När det gäller Gomez och Van Dijk handlar det fortfarande om att skynda långsamt.

– De är i en liknande situation, men inte riktigt samma som med Joel och Trent. Båda har deltagit på olika delar av våra vanliga träningar och de måste göra lite extrajobb. 

Efter ett långt skadeuppehåll är duon på väg att bygga upp sig och har ett specialanpassat program. De kör sin rehab och är med på truppens gemensamma pass, men står över om det blir för intensivt.

– De kör lite extra ibland och ibland lite mindre. Men de kommer närmre och närmre, det är vårt intryck, fortsätter Klopp.

– Det de gör på träning har fungerat bra och vi får se när de kan delta i fullständiga övningar. Jag vill inte påskynda det heller. Det finns ingen poäng med det. Vi har väntat så länge att vi kan vänta några dagar till.

Särskilt Joel Matip såg vass ut på fredagsträningen, där han gjorde några fina mål och deltog i offensiven.

– Jag tror inte att vi lyckades fånga det på kamera, men när Joel gjorde det ena målet stod Pete Krawietz bredvid mig. "Framgångsrik operation!", sa han. Wow, han är i bra form nu.

Då återvänder de övriga

En annan nyhet är att den walesiska duon Neco Williams och Harry Wilson har semestrat färdigt och återvänder i morgon, måndag, vilket innebär att truppen utökas från 34 till 36 gubbar.

Under veckan ansluter även Andy Robertson och Diogo Jota. Den 24 juli förväntas Xherdan Shaqiri återvända och Thiago den 28:e. 

Kvartetten Henderson, Alisson, Firmino och Fabinho är på plats i Österrike den 2 augusti och har då tolv dagar att förbereda sig för ligapremiären borta mot Norwich.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer