I natt spelas Copa America-finalen

Bild till nyheten I natt spelas Copa America-finalen
Liverpools tre brassestjärnor kan bli hjältar i natt. Kommer du att kolla finalen mot Argentina kl 02?

Copa America har fått sin drömfinal i och med att Brasilien – med Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino – ställs mot Lionel Messis Argentina kl 02 i natt.

Faktum är att Messi fortsatt jagar sin första trofé i landslagsdressen efter 150 landskamper och 76 mål, förutom OS-guldet i Beijing 2008.

Matchen sänds på Viaplay med start kl 01.45 och guider på klassiska Maracanã Stadium i Rio är Henrik Strömblad och Bojan Djordic.

Liverpooltrion har dock fått sparsamt med speltid så långt i turneringen. Man City-keepern Ederson har till exempel stått både kvartsfinalen och semifinalen, men experter i Brasilien tror att Alisson kan bli valet i nattens final.

Firmino startade mot Ecuador i gruppspelet och mot samma land i kvartsfinalen, men blev utbytt. Mot Colombia gjorde han sitt hittills enda mål i turneringen

Fabinho har som vanligt varit nästintill osynlig i landslagströjan. Han har spelat två hela matcher och sedan ett par korta inhopp. Förbundskaptenen Tite verkar föredra Man Uniteds Fred och Real Madrids Casemiro framför Fabinho.

Senast Copa America arrangerades var sommaren 2019, då Brasilien gick hela vägen och vann. Alisson och Firmino var då givna i startelvan, medan Fabinho inte ens kom med i truppen trots sin fantastiska debutsäsong på Anfield.

Argentina har vunnit flest Copa America (nio gånger), medan Brasilien har vunnit sex. Vid seger mot Argentina så kommer de att tangera Chile och Uruguay på sju vinster.

Efter finalen kommer Liverpooltrion att ha minst tre veckors semester innan de anmäler sig till pre-season.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer