Sex år med Hendo som kapten

Bild till nyheten Sex år med Hendo som kapten
Det är idag exakt sex år sedan som Jordan Henderson axlade kaptensrollen i Liverpool och tog vid efter Steven Gerrard. Om det fanns frågetecken till valet när det togs 2015 - finns det inget annat än utropstecken kvar.

Under sex år som lagkapten har Jordan Henderson lett Liverpool hela vägen tillbaka till den absoluta världstoppen och satt stopp för klubben 30-åriga titeltorka. 

Med Jordan Henderson som lagkapten har The Reds spelat två Champions League-finaler, varav vunnit en, och dessutom vunnit Premier League, FIFA World Club Cup och den Europeiska Supercupen. 

Jordan Henderson har själv dessutom röstats fram till hela ligans bästa spelare av fotbollsjournalisterna och vid sidan av planen har han varit en viktig röst i flera akuta samhällsfrågor. 

Under pandemins start var han talesperson för spelarna när de ville upprätta en fond med ekonomiskt stöd till NHS och han har under det senaste året även delat med sig av sin plattform på sociala medier för att antimobbnings-organisationer skulle få chansen att föra sin talan mot en bred målgrupp. 

Han organiserade också ett möte mellan lagkaptener i ligan i kölvattnet av att informationen kring Super League presenterades och även om just det mötet aldrig behövde aktualiseras så var han den förste ur Liverpools trupp att gå ut offentligt och förklara att spelargruppen inte stod bakom de beslut som fattats av klubbens ägare och yttersta ledning. Först när Jordan Henderson tagit ton följde övriga efter. 

Både både och utanför planen har Jordan Henderson växt fram till en av de absolut största kaptenerna i Liverpools historia och imorgon har han dessutom chansen att bärga ett EM-guld med England. 

Jordan Henderson - en av de riktigt stora. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer