Två kontrakterade keepers för framtiden

Bild till nyheten Två kontrakterade keepers för framtiden
De senaste åren har Liverpool lockat till sig en radda lovande keepers. Senast i raden att förlänga sitt nuvarande kontrakt är polacken Jakub Ojrzynski. Även scousern Harvey Davies har idag kritat på sitt första proffsavtal.

18-årige Jakub Ojrzynski är en keeper som klubben har höga tankar om. Han värvades in till akademin från Legia Warzawa för två år sedan.

Förra sommaren skrev Jakub sitt första proffskontrakt, men nu meddelar Liverpool Echo att målvakten har förlängt till 2025 med förbättrade betingelser.

Den gångna säsongen tog Ojrzynski klivet från U18 tll U23 och satt faktiskt på A-lagsbänken under målvaktskrisen i februari då både Alisson Becker och Caoimhin Kelleher var ute mot Sheffield United.

I perioder flyttades han upp från juniorerlaget för att träna under John Achterbergs ledning.

I oktober förra året köpte klubben loss 18-årige Marcelo Pitaluga från Fluminense för £700 000 och han rankas idag som fjärdemålvakt. 

Och så sent som i februari lockade man till sig Nordirlands U21-keeper Liam Hughes från Celtic, som tidigare i sommar kritade på ett nytt kontrakt och kommer att kriga för en plats i reservlaget.

I bakgrunden figurerar även polske 18-åringen Fabin Mrozek som kom till akademin från FC Wroclaw 2020 och är given i Polens U16. Mrozek tillhör i första hand U18-truppen där han konkurrerar med de lokala produkterna Harvey Davies och Oscar Kelly.

Just Davies (bilden ovan) har idag skrivit på sitt första proffskontrakt, meddelar Liverpoolfc.com. Liksom Ojrzynski tränade han en del med A-lagstruppen i vintras och satt på bänken som tredjekeeper borta mot RB Leipzig och i båda kvartsfinalerna mot Real Madrid i Champions League.

När A-lagstruppen återvänder till träningscentret i Kirkby på måndag så kommer dessutom tysken Loris Karius (utlånad till Union Berlin ifjol) och tjecken Jaros Vitezslav (utlånad till irländska St Patrick Athletics) att finnas på plats.

Så nog finns det burväktare alltid...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer