Thiago vidare när Shaqiri målade

Bild till nyheten Thiago vidare när Shaqiri målade
Xherdan Shaqiri gjorde sitt tredje mål i årets EM-slutspel när hans Schweiz tvingade fram en ny straffläggning mot Spanien igår. Men väl där drog La Rojas det längsta strået.

Spanien är framme i semifinal av EM och kommer där att möta Italien.

Spanjorerna tog programenligt ledning med 1-0 tidigt mot Schweiz men Xherdan Shaqiri kvitterade ledningen i mitten av andra halvlek. Vilket sedan stod sig matchen ut - och även igenom förlängningen.

Shaqiri mattades av och byttes ut med cirka tio minuter kvar av ordinarie speltid, medan Thiago Alcantara kom in för Spanien efter 113 minuter. Han slog dock aldrig någon straffspark.

Spanien missade två av sina tre första straffar och Schweiz såg ut att lösa en ny bragdskalp efter segern mot Frankrike i åttondelsfinalen. Men när schweizarna själva missade straff två, tre och fyra kunde Spanien avgöra i den femte straffomgången.

Vad tycker ni om Shaqiris EM? Imponerat tillräckligt för att stanna i The Reds?