England besegrade Tyskland

Bild till nyheten England besegrade Tyskland
Jordan Henderson och Englands EM fortsätter efter att de besegrat Tyskland med 2-0.

Den upphaussade åttondelsfinalen mellan England och Tyskland på Wembley bjöd kanske inte på den fotbollsfest många hade hoppats på, men engelsmännen levererade två mål och tog sig vidare till kvartsfinal.

Den första halvleken var en tillknäppt sådan där inget av lagen vågade spela ut hela sitt register med rädsla att släppa till kontringar. Efter pausvilan höjdes tempot något, men de dröjde till 75:e minuten innan Raheem Sterling öppnade målskyttet för engelsmännen.

Tyskarna hade inget riktigt svar på Englands ledningsmål, Sterling höll dock på att bjuda sina motståndare på en kvittering - Thomas Müller kom fri mot Jordan Pickford, men sköt utanför.

Istället för en tysk kvittering kunde engelsmännen, genom Harry Kane, avgöra matchen med ett 2-0-mål med fyra minuter kvar att spela.

Liverpools Jordan Henderson fick komma in i den 88:e minuten och hjälpte sitt lag att hålla undan för tyskarna. England ställs nu i kvartsfinal mot segrarna i matchen mellan Sverige och Ukraina.