Löw svarar på kritik från Klopp

Bild till nyheten Löw svarar på kritik från Klopp
Inför stormatchen mellan England och Tyskland har Joachim Löw försvarat sina taktiska val så här långt under turneringen, som bland annat kritiserats av Jürgen Klopp.

Klockan 18:00 smäller det på Wembley då England och Tyskland drabbar samman i en högintressant åttondelsfinal i EM.

Tyskarna krånglade sig vidare från grupp F som grupptvåa efter att ha varit riktigt illa ute i den sista matchen mot Ungern, men en sen kvittering tog dem förbi Portugal och vidare som tvåa. Tyska förbundskaptenen har under turneringens gång fått kritik från olika håll för att han valt att formera sitt lag i en formation med trebackslinje. En av kritikerna är Jürgen Klopp som förra veckan erkände att han inte är ett stort fan av taktiken och att han anser att ett tremannamittfält hade passat bättre.

Inför tyskarnas match mot England fick Löw en fråga om Klopps kritik.

– Varje enskild tränare har olika filosofier och idéer, men den formation som faktiskt används ute på planen är inte den avgörande faktorn, säger tysken enligt Liverpool Echo.

– Varje tränare, om det är Jürgen Klopp, jag själv eller Englands tränare, tänker på vad som är bäst för sitt egna lag och vad som är viktigast när det gäller positionering i defensiven och offensiven.

– Tränaren genomför det han han gör efter det han ser och observerar och han kan fatta beslut om att spela på ett annorlunda sätt än det engelska landslaget eller Chelsea. Varje tränare vet vad som passar bäst för sitt lag, ingen tränare skulle tvinga sina spelare att spela med en formation som de inte gillar eller som tränaren inte är övertygad om är fungerande.

– Vad någon annan tränare säger har inte någon betydelse. Alla har sin egen åsikt och kan uttrycka den, men en match avgöras av andra faktorer än formationen. Det måste jag vara tydlig med, det är andra faktorer som avgör om man vinner eller förlorar än match än om man spelar med en tre- eller fyrbackslinje.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer