– Kommer alltid vara tacksam

Bild till nyheten – Kommer alltid vara tacksam
Mittfältaren Liam Coyle, som lämnar klubben i sommar, berättar om Liverpools fina gest att erbjuda honom ett ettårskontrakt förra året för att han inte skulle behöva gå en allt för osäker framtid till mötes.

När Liverpool presenterade vilka akademispelare som inte erbjudits kontraktsförlängningar och som därmed lämnar klubben i sommar var Liam Coyle ett av namnen på listan.

Att få beskedet att man måste lämna sin klubb är tufft för de unga spelare som i många lägen vigt sitt liv för att lyckas i just Liverpool. Coyle berättar att klubben skötte avskedet på ett värdigt och snyggt sätt. Coyle har slitit med ryggskador sedan 2017 och redan förra året hade Liverpool beslutat att hans framtid inte var på Merseyside, men de erbjöd honom ett ettårskontrakt för att han inte skulle behöva söka en ny klubb när coronapandemin härjade som värst och när han dessutom var i ej speldugligt skick.

– Jag tror inte att det finns många klubbar hade gjort så. Jag kommer alltid att vara tacksam för det, säger 21-årige Coyle till The Athletic i en intervju som återges av Thisisanfield.com.

– Jag kunde ha blivit lämnad där, skadad, utan klubb och utan inkomst. 

– När jag hade ett möte med Alex (Inglethorpe, akademichefen) visste jag i princip vad som skulle ske. Jag hade missat så mycket fotboll att det inte kom som en chock, men det var fortfarande tufft att höra. 

– Alex sa att han av själviska anledningar skulle kunna behålla mig ännu längre som en av de äldre och mer rutinerade spelarna i U23-laget, men att det bästa för min karriär var att gå vidare. Jag har insett att han hade rätt.

– Alex förklarade att de gav mig det extra kontraktsåret så att jag skulle kunna komma tillbaka i form för att sedan provspela för att gäng klubbar och på så sätt lösa någonting för framtiden. Jag hade en tanke i bakhuvudet om att jag skulle träna på bra, spela några matcher och kanske få dem att känna att det var ett misstag att släppa mig. 

– Men spelare som Leighton (Clarkson) och Jake (Cain) var före mig i kön i U23-laget och jag fick bara acceptera det. Alex har alltid varit ärlig med mig och Liverpool hjälpte mig mycket för att förbereda mig inför den här stunden.

Coyle har nu lyckats hitta en ny klubb i form av Accrington Stanley.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer