Lazio väntas gå för Shaqiri

Bild till nyheten Lazio väntas gå för Shaqiri
Xherdan Shaqiri har många klubbars blickar på sig i sommar, en klubb som följt spelaren länge är Lazio.

Xherdan Shaqiris framtid i Liverpool är osäker, något han själv var inne på i en intervju under EM där han sa att han skulle sätta sig ned med sin agent efter mästerskapet för att diskutera sina alternativ.

Liverpool Echo hävdar att Liverpool kommer att kräva minst £13M för att sälja i sommar, en försäljning för den summan skulle innebära pengarna tillbaka på den investering de gjorde när Shaqiri köptes in 2018.

Lokaltidningen skriver att flertalet europeiska klubbar överväger ett värvningsförsök av schweizaren som egentligen från första stund har slitit med att få regelbunden speltid i Jürgen Klopps lag. Liverpool sägs vara förberedda på att Lazio, som varit beundrare av spelaren under längre tid, kommer att vilja inleda förhandlingar när EM är färdigspelat. De båda klubbarna har en bra relation med varandra sedan Lucas Leiva och Luis Alberto bytt Merseyside mot Rom. 

Shaqiris aktier har helt klart stigit under EM där han imponerat, särskilt i matchen mot Turkiet där han slog till med två fina mål. Schweiz ska för övrigt spela åttondelsfinal imorgon, där ställs man mot tuffast tänkbara motstånd i form av Frankrike. 

Echo upprepar i sin artikel om Lazios Shaqiri-intresse att Liverpool inte aktivt söker efter en försäljning av spelaren, de kommer dock inte stå i vägen om rätt bud inkommer, detsamma gäller för Divock Origi och Takumi Minamino.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer