Kan bli försäljningar för £78M

Bild till nyheten Kan bli försäljningar för £78M
Liverpool kan komma att sälja många spelare i sommar och på så sätt få in upp emot £78M som kan återinvesteras i truppen.

De journalister som följer Liverpool allra närmast har vid upprepade tillfällen rapporterat att vilka spelare Liverpool köper in i sommar till stor del beror på hur väl de lyckas med tänkta försäljningar.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Neco Williams, försvarstalangen som tagit sig hela vägen till seniorlaget genom akademin, kommer att pressa på för att få lämna Liverpool i sommar, detta i jakt på mer regelbunden speltid. Intresserade klubbar kommer att behöva slanta upp minst £10M för att få till en övergång - Burnley sägs vara en av de klubbar som följer situationen med intresse.

Harry Wilson är ytterligare en akademispelare som kan komma att flytta i sommar. Efter en rad lyckade utlån vill han nu få till en permanent övergång. Liverpool, som ska vara öppna för att sälja, värderar walesaren till cirka £12M.

Anfallaren Taiwo Awoniyis framtid ser ut att vara på annat håll än på Merseyside, trots att han nyligen fick arbetstillstånd i England. Ett bud på £8M sägs vara tillräckligt för att locka Liverpool till en försäljning av spelaren som i perioder imponerade i Bundesliga under den gångna säsongen.

Det har i flera transferfönster i följd spekulerats i Marko Grujics framtid. Förra sommaren inkom inget tillräckligt bra bud för att klubben skulle gå med på att sälja och istället lånades han ut till Porto. Den portugisiska klubben sägs ha imponerats av serbens prestationer så pass mycket att de nu vill köpa loss honom. £15M är den prislapp som Liverpool satt på honom enligt flera engelska journalister.

Divock Origi hade en tung säsong där han endast hittade nätet vid ett tillfälle. Trots den skrala målproduktionen hoppas Liverpool att intresset för belgaren är tillräckligt stort för att de ska stå kvar vid sin värdering på £20M. 

Förra säsongens stora överraskning, Nat Phillips, går en tuffare säsong till mötes med tanke på vilken enorm konkurrens det kommer att bli på mittbackspositionerna när Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip återvänder. Inte nog med det så har truppen redan förstärkts genom värvningen av Ibrahima Konate. Flera Premier League-klubbar rapporteras vara intresserade av engelsmannen som värderas till cirka £12M.

Skulle de ovan listade priserna stämma - och om klubbar runt om i världen är beredda att möta Liverpools krav - kan klubben inkassera hela £78M som då, om rapporterna om att försäljning krävs för spelarköp stämmer, lär återinvesteras i truppen.

Utöver dessa spelare går även Loris Karius, Ben Davies, Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino, Sheyi Ojo, Ben Woodburn och Liam Millar en osäker framtid till mötes. 

Källa: Thisisanfield.com.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer