15 spelare som kan lämna i sommar

Bild till nyheten 15 spelare som kan lämna i sommar
Liverpool ser ut att få en hektisk sommar på försäljnings- och lånefronten då ett stort antal spelare väntas lämna Merseyside.

Transferfönstret är öppet och Liverpool har redan agerat genom att värva in Ibrahima Konate från RB Leipzig. De har även sett Gini Wijnaldum skriva på för Paris Saint Germain efter att mittfältaren valt att inte acceptera den kontraktsförlängning som erbjöds. Dessutom har Adam Lewis och Sepp van den Berg skickats ut på nya utlåningar.

Det lär fortsätta att hända saker i den röda truppen under hela sommaren. Mest aktuellt just nu är potentiella försäljningar av Nat Phillips och Neco Williams. Phillips sägs vara tillgänglig för en permanent övergång vid bud på cirka £12M medan det i dagarna kom rapporter om att Williams är redo att lämna klubben i jakt på mer speltid. Walesaren värderas till minst £10M. Bägge dessa spelare sägs ha intressenter i Premier League.

Framtiden är osäker för kvartetten Divock Origi, Marko Grujic, Xherdan Shaqiri och Harry Wilson. De senaste uppgifterna gör gällande att Grujic är hett eftertraktad runt om i Europa medan Liverpool är beredda att vänta på lukrativa bud på Origi, Shaqiri och Wilson för att annars behålla dem i truppen om buden är för låga.

Loris Karius, Sheyi Ojo, Kamil Grabara och Ben Woodburn spenderade förra säsongen ute på lån och Liverpool väntas vara redo att sälja dem i sommar. 

Anfallaren Taiwo Awoniyi var utlånad till Union Berlin under den gångna säsongen. Nu har han äntligen fått arbetstillstånd i England och skulle kunna vara ett alternativ för Jürgen Klopp, men det mest troliga är att han säljs för en summa på cirka £8M.

Klubben kommer försöka att låna ut spelare som Rhys Williams, Liam Millar och Leighton Clarkson. Den förstnämnde gjorde ett bra jobb som nödlösning i det röda försvaret förra säsongen men på grund av den konkurrens som uppstår när nu Konate anslutit samtidigt som Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip gör comeback kommer möjligheterna för speltid i Liverpool vara begränsade framöver.

Clarkson har ryktats vara aktuell för ett utlån till Blackburn efter att Liverpool och Rovers byggt upp en bra relation till följd av det lyckade utlånet av Harvey Elliott.

Anderson Arroyo är en spelare vars Liverpoolnärvaro varit väldigt anonym. Efter en lånesejour i spanska tredjeligan väntas han lånas ut på nytt i sommar.

Utöver dessa spelare kan Ben Davies och Takumi Minamino komma att lånas ut eller säljas, men deras framtid är mer osäker. Davies anslöt till klubben i januari som en del av en lösning på mittbackskrisen men har ännu inte fått debutera i den röda tröjan. Minamino har återvänt från ett lån i Southampton och ska få chansen att imponera på Jürgen Klopp under sommarens försäsong.

Transferfönstret stänger 31 augusti.

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer