Echo: Inga planer på anfallsvärvning

Bild till nyheten Echo: Inga planer på anfallsvärvning
Många anfallare har ryktats vara aktuella för en övergång till Liverpool i sommar, men Jürgen Klopp sägs vara nöjd med sina befintliga alternativ.

Lokaltidningen Echo har kommit med senaste nytt gällande Liverpools transferplaner i sommar. Xherdan Shaqiri, Divock Origi och Harry Wilson är tre spelare som är tillgängliga på marknaden, men klubben har samma inställning som förra sommaren - om inget tillräckligt bra bud inkommer kan de mycket väl bli kvar och vara en del av truppen kommande säsong.

Det finns en förväntning inom klubben att det kommer att finnas betydande intresse för trion, särskilt för Shaqiri som imponerar med sitt Schweiz i EM och därför kommer de inte att sälja billigt. Grundinställningen är att Klopp endast skulle sälja om någon av spelarna trycker på för en övergång snarare än att han tvingar bort dem. 

Om de vill stanna i klubben kommer de att vara en del av truppen, precis som Shaqiri och Origi var förra säsongen, och vill de lämna kommer de endast få göra det om ett marknadsmässigt bud inkommer.

Echo skriver också att källor inom klubben hävdar att det är osannolikt att en ersättare skulle värvas in om någon av de ovan nämna spelarna lämnar. Spelare som Patson Daka, Raphinha och Donyell Malen har kopplats samman med en övergång till Merseyside, men klubben har inga planer på att värva några anfallare inom en överskådlig framtid.

Klopp och tränarstaben sägs vara mycket nöjda över anfallsuppsättningen och upplevde redan förra säsongen problem att ge dem alla tillräckligt med speltid. Takumi Minamino och Harvey Elliott har återvänt från sina respektive lånesejourer och kommer vara med under försäsongsträningen som drar igång 12 juli. 

När det gäller Elliott ska det finnas en förhoppning inom klubben att han efter en fin säsong med Blackburn i the Championship är redo att vara en del av Klopps trupp kommande säsong. Alex Oxlade-Chamberlain är ytterligare en spelare som tränarstaben anser kunna konkurrera om de offensiva platserna.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer