Glatzel står inför viktig sommar

Bild till nyheten Glatzel står inför viktig sommar
För två år sedan stormade Paul Glatzel fram mot en plats i Jürgen Klopps trupp, de senaste åren har dock inte alls gått som tänkt för anfallstalangen.

Paul Glatzel är en spelare som verkligen flög fram inför sommaren 2019. Han hade precis varit delaktig i U18-lagets FA Youth Cup-titel och en andraplats i ligaspelet. På 34 framträdanden smällde anfallaren in 29 mål.

Räknar man in de tio assisten han levererade så snittade han minst ett mål eller en assist per match säsongen 2018/19. 

Den fina formen ledde till att Jürgen Klopp kallade upp Glatzel till träning med seniorlaget under försäsongen. Vad som skulle bli en drömchans att visa upp sig på den högsta nivån utvecklades till en mardröm då han i en träningsmatch mot Tranmere slet av ett korsband. 

Klubben visade sin tilltro till anfallaren genom att låta honom genomföra rehabiliteringen i Melwood snarare än i akademin då Klopp såg honom som en av hans spelare, dessutom belönades han med ett nytt kontrakt.

Tyvärr har skadeproblemen fortsatt och den uppåtgående karriärskurvan har planats ut. Efter att ha slutfört sin rehabilitering efter knäskadan klev han omedelbart in i träning med seniorlaget och fick mycket speltid i U23-lagets träningsmatcher under försäsongen inför 2020/21. 

Glatzel presterade så pass bra att han fick följa med seniorlaget till den nya anläggningen i Kirkby och återigen hyllades han av Klopp som beskrev honom som en spelare som gjorde det utomordentligt bra i truppen. 

I november var olyckan dock framme igen. I en U23-match mot Southampton, Glatzels comeback i tävlingssammanhang efter skadan, tacklades han styggt i slutet av den första halvleken och tvingades kliva av planen. Klopp fanns på plats som åskådare och följde den uppgivne anfallaren ut igenom spelartunneln. Det visade sig att ett ledband i foten skadats allvarligt och en ny frånvaro från spel var ett faktum. 

Tre månader senare kunde han göra comeback igen när han hoppade in i en 4-0-seger mot Arsenal på U23-nivå. Problemen vägrade dock att ge med sig och det skulle dröja ytterligare två månader innan han kunde göra sitt nästa framträdande.

Förra säsongen blev det totalt nio framträdanden i U23-laget för Glatzel där han bidrog med två mål och tre assist. Förhoppningen är nu att han kan lägga skadebekymren bakom sig inför kommande säsong. Anfallaren har på grund av skadorna inte haft den utveckling han önskat, men ännu är han bara 20 år gammal och kan med en fin försäsong eventuellt få till ett utlån som skulle kunna kickstarta karriären på nytt. 

Med tanke på vilket förtroende Klopp har haft för honom tidigare lär han inte ha gett upp tanken på att anfallaren kan ha en framtid i Liverpool, men i den moderna fotbollens extrema konkurrens kan till och med spelare i tidiga 20-årsåldern vara inne på sina sista år med möjlighet att ta plats i en klubb som Liverpool.

Källa: Thisisanfield.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer